CEPIS – DiversIT nemzetközi, online esemény

A több mint 30 éve létező CEPIS, az Európai Professzionális Informatikai Társaságok Tanácsa – melyben hazánkat a Neumann Társaság képviseli – 2019-ben nagyon fontos dokumentumot fogadott el DiversIT charta néven.

Most egy ezzel kapcsolatos, jelentős eseményre hívjuk fel a figyelmet. A „Nemek közötti egyenlőség az informatikai munkahelyeken: a korlátok lebontása” című webináriumra 2021. november 26-án, 10:00 és 12:30 között kerül sor.

A webinárium a nemek közötti szakadék csökkentésének gyakorlati szempontjaira összpontosít az informatikai szakmákban, mint például a sokszínű csapatok előnyei a vállalkozások számára, a vállalati kultúra fejlesztése, valamint a toborzás legjobb gyakorlatai, amelyek növelik a női pályázók arányát a technológiai álláshelyekre.

Közvetlen ZOOM regisztráció az eseményre itt.

Háttérinformációk:

Jelenleg Európában az IT-szakemberek mindössze 17%-a nő. Ugyanakkor a cégek 55%-a nehézségekbe ütközik az IT-szakemberek toborzása során. Számos kezdeményezés és projekt létezik a nemek közötti szakadék csökkentésére a digitális szakmákban. A nők azonban még mindig olyan akadályokkal szembesülnek az informatikai munkahelyeken, amelyekkel a férfiak nem.

Az olyan problémák, mint a nemek közötti bérszakadék, a sztereotípiák és a tudattalan elfogultság, nagyon gyakran jelen vannak az európai IT-szektorban. Ezek megoldása nélkül a nők aránya a technológiai munkaerő körében alacsony marad.

Ezen az eseményen az Európa-szerte ismert, kiváló előadók  megosztják velünk tanácsaikat, tapasztalataikat és meglátásaikat arról, hogyan lehet a műszaki munkahelyeket egyenlőbbé és befogadóbbá tenni.

Ez az esemény része a CEPIS DiversIT Chartával kapcsolatos munkájának. Ez a program egy lehetőség a vállalatok és szervezetek számára, hogy elismerjék és előmozdítsák a nemek közötti egyenlőség növelésére irányuló erőfeszítéseiket technológiai csapataikban.

További információk és részletes program ITT.