Hugh Jackman új filmjének előzetesében akár Ön is szerepelhet! – hódító útjára indult a deepfake tech

0
1404

Hugh Jackman új sci-fi filmjének, a Reminiscence-nek a kampánya lehetővé teszi, hogy szinte bárki szerepelhessen a film előzetesében. A deepfake technológiának köszönhetően nincs másra szükség csak, hogy feltöltsünk egy képet magunkról, amelyet aztán animálnak, majd be is illesztenek bennünket egy rövid előzetesbe.

A furcsa megoldás egyre népszerűbb, általa szinte bárki megeleveníthető a vásznon. Rohamléptekben fejlődik a technológia, amely lehetővé teszi, hogy elhunyt művészeket, tudósokat és tulajdonképpen bárkit életre keltsenek.

Utazás az elveszett emlékek között

A Reminiscence egy hamarosan megjelenő sci-fi, amelyet a Westworld társszerzője, Lisa Joy írt és rendezett. A jövőben játszódó film főszereplője Hugh Jackman, aki, mint magánnyomozó segít az embereknek utazni az elveszett emlékek között.

A technológia segíti a népszerűsítést

A film népszerűsítése érdekében a készítők együttműködésre léptek az izraeli székhelyű D-ID vállalattal, hogy egy egyedi, interaktív előzetest mutassanak be, amely az új és egyedi deepfake technológiát alkalmazza. Nemrégiben ezt a rendszert használta a MyHeritage (online genealógiai platform) is, hogy elhunyt hozzátartozókról készült fényképeket keltsen életre.

Most a felhasználókat arra kérik, hogy töltsenek fel egy fényképet magukról vagy valaki másról. Majd ezután a kép animálásra kerül és beillesztik a film rövid előzetesébe. A filmnél a technológiai háttér természetesen komolyabb, mint az interaktív trailernél, de van mégis valami mulatságos és lenyűgöző abban, ahogyan beillesztjük magunkat egy előzetesbe.

A deepfake pozitív hatása

A deepfake technológiának meg vannak a maga árnyoldalai, ahogy arról mostanában sokat lehetett hallani, hogy egy-egy álhírt így próbáltak meg valóságosként beállítani. Azonban az elvitathatatlan, hogy fokmérője a digitális technológia fejlődésének, hogy hol tartunk most és merre tart a jövő, akár csak, ha a film készítést tekintjük.

A D-ID már a MyHeritage használat mellett fejleszti a múzeumi környezetben való felhasználási lehetőségeket, ami által az interaktív tárlatlátogatás hatalmas mérföldkőhöz érhet, ahol a részt vevők egy igazán különleges élményt élhetnek át.

Különleges élményeket adhat a technológia

A vállalat már most számos módon kínál exkluzív múzeumi élményt, például egy animált Albert Einstein bemutatásával, amely elmagyarázza a relativitás elméletét, vagy rég elhunyt művészek jelennek meg egy-egy munkájuk mellett, aminek felvázolják az eredetét.

Természetesen ezeknek az ötleteknek a nagy része elkerülhetetlenül a sikertelen trükkös ötletek szemetesládájába kerül. Ez az új trailer például nem különösebben lenyűgöző, de az biztos, hogy nem az utolsó deepfake kísérlet, amivel találkoztunk. Minden bizonnyal hallunk még a technikáról és furcsa dolgokat fogunk látni az elkövetkező években, amikor a vállalatok bátrabban kezdenek el kísérletezni ezzel az új megoldással.

Az eredeti cikk itt olvasható.