Megelőzte az Apple-t a Xiaomi az okostelefonok piacán

0
1317

A Canalys piackutató vállalat múlt heti jelentése szerint az okostelefonok piaca erőteljes mozgásban van az utóbbi időben.

Gyors felzárkózás

A jelentésből kiderült, hogy a kínai Xiaomi okostelefon-gyártó vállalat 2021 második negyedévében felülmúlta az értékesített készülékek számában az Apple-t, és így második helyen áll a piacon a Samsung mögött.

A Xiaomi nagyot ugrott az utóbbi időben, a világméretű okostelefon-piac 17 százalékát szerezte meg, szemben az előző negyedév 3 százalékával. Globálisan az okostelefonok szállítmányozása 12 százalékkal nőtt a második negyedévben. A versenyt a Samsung vezeti 19 százalékkal, a Xiaomi követi 17 százalékkal és az Apple áll a harmadik helyen, 14 százalékkal. A listában egyéb kínai okostelefon-gyártók is feltűntek, mint például az Oppo és a Vivo, melyek 10 százalékkal rendelkeznek.

Olcsóbb és jobb

Ben Stanton, a Canalys piackutató vállalat vezetője szerint a Xiaomi telefonok azért vehetik fel a versenyt a technológiai óriásvállalatokkal, mert körülbelül 40-75 százalékkal olcsóbbak, mint a Samsung és az Apple. Emellett a vállalat folyamatosan arra törekszik, hogy csúcskategóriás eszközöket dobjon piacra, így nem csoda, hogy hamar közkedvelt választás lett a fogyasztók körében.

A jelentés szerint a Xiaomi szállítmányai 300 százalékkal nőttek Latin-Amerikában, 150 százalékkal Afrikában és 50 százalékkal Nyugat-Európában.

Lei Jun, a Xiaomi alapítója és vezérigazgatója fontos mérföldkőnek nevezte ezt a Xiaomi történetében. Ugyan most ünnepelnek, de továbbra sem fognak hátradőlni, ugyanis stabilizálni akarják a helyüket a piacon.

Az eredeti cikk itt érhető el.