A világ egyik legkeresettebb veterán autója már gyerekek számára is elérhető

0
942

A Ferrari az 1950-es évek legendás Ferrari 250 Testa Rossa modelljének 299 darab méretarányos másolatát tervezi eladni, darabonként 93 ezer euróért.

Mint minden Ferrari esetében, a részletekre való odafigyelés itt is központi szerepet játszik. A cápaorr és az íves karosszéria teljes egészében kézzel készített alumínium, vagyis pontosan ugyanazt az eljárást alkalmazták, amelyet a lemásolt történelmi modell megépítéséhez használtak.

Klasszikus modell, kicsiben

A Ferrari Testa Rossa J egy 75 százalékos méretarányú másolata a világ egyik legkeresettebb veterán autójának. Mindegyik modell a Ferrari szigorú szabványai szerint készült, kézzel formázott alumínium karosszériával, magas szintű felfüggesztéssel, fékekkel és kerekekkel, kifinomult elektromos hajtáslánccal és az eredetihez hasonló kormánygeometriával.

A modell három akkumulátorral működik, amelyekhez a motorháztető alatt lehet hozzáférni és ott lehet tölteni, ahol korábban az üzemanyagtartály kupakja volt. A replika négy vezetési móddal rendelkezik; Novice (1 kW / 20 km/h), Comfort (4kW / 45 km/h), Sport (8 kW / 60 km/h) és Race (>12 kW/ 72-76 km/h).

A tervezők az eredeti Ferrari autó műszerfalát az eredeti dizájn szerint kicsinyítették le, a klasszikus számlapokat átdolgozták és az elektromos autóban betöltött új szerepükhöz igazították.

A biztonságot szem előtt tartva a fém oldallapokat megerősítették, és egy opcionális bukókeret is rögzíthető az alvázhoz. Az eredeti dobfékrendszert valódi Brembo tárcsafékek váltották fel és egy hidraulikus kézifék is beszerelésre került

Személyre szabott modellek

Az autók gyártása 2021 vége felé kezdődik és akárcsak a többi Ferrari sportautónál, az ügyfelek ebben az esetben is személyre szabhatják új kedvencüket: a külső szín kiválasztásától, a bőrülések varrásmintáinak színéig. Az online konfigurátor lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy 14 történelmi fényezés, 53 karosszériaszín és további személyre szabott versenylakkok közül válasszanak, mindezt a Ferrari stílusának megfelelően.

A Ferrari Testa Rossa J egy különleges projekt, amelyet a Ferrari a The Little Car Company-val együttműködve épít, ugyanazzal a céggel, amely a Bugatti számára a Bugatti Baby II-t és az Aston Martin számára, az Aston Martin DB5 Junior-t készíti.

A Ferrari Testa Rossa J gyártása 299 darabra lesz korlátozva, mindegyik számozott és a tulajdonos nevére kiállított eredetiségigazolással.

Az eredeti cikk itt érhető el.