New York-i fizetés csak a New York-i irodában jár

0
279

Mint ahogy a világ többi nagyvárosában, New Yorkban is egyre nagyobb az átoltottak aránya. A felnőtt lakosság 70 százaléka már legalább egy koronavírus elleni vakcinát kapott. A város tehát készen áll a nyitásra és július elsejétől az üzletek, irodák és színházak is kinyitnak.

Éppen ezért a Morgan Stanley vezérigazgatója, James Gorman is úgy döntött, véget vet a home officenak és felszólította a cég dolgozóit, hogy szeptember 1-ig térjenek vissza a New York-i irodába.

A vállalat éves pénzügyi konferenciáján Gorman kijelentette, hogy amennyiben az alkalmazottak New York-i fizetést szeretnének, vissza kell térniük az irodába. Döntését azzal indokolta, hogy a személyes, irodai munka során tudnak igazi fejlődési lehetőséges és gyakorlati tudást biztosítani az alkalmazottak számára.

Azt még nem lehet tudni, hogy mi vár azokra, akik a felszólítás után sem térnek vissza az irodai munkához, illetve, hogy kik képeznek kivételt a szigorítás alól. De nem a Morgan Stanley az egyetlen, aki bekeményít. A Facebook és a Goldman Sachs befektetési bank is visszahívta a távmunkában dolgozó alkalmazottokat, és fizetéscsökkentéssel büntetnék azokat, akik továbbra is San Francisco-n vagy New York-on kívül folytatják a munkát.

Eközben a Citigroup bank vezérigazgatója azt tervezi, hogy csak azután szünteti meg a home office-t a munkatársak számára, miután már a kisgyerekeket is beoltották, ugyanis az iskolák, napközik és nyári táborok bezárása miatt óriási nehézséget okoz a munkavállaló szülők számára a gyerek napközbeni elhelyezésének megszervezése.

A cikk szerzője Krakkai Alexandra.

Az eredeti cikk a Makronóm oldalán olvasható.