Mai bejegyzésünkben szervezetünk Felügyelő Bizottságának tagja, Jakab Viktória Bettina bemutatkozóját olvashatjátok.

Jakab Viktória Bettina vagyok, jelenleg a BIT Club Felügyelő Bizottsági tagja. 2021 januárjában végeztem a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságinformatikus alapszakján. Már egyetemi éveim során számos szakmai tapasztalattal gazdagodhattam különböző gyakornoki és junior pozíciókban a Henkel és SAP Hungary vállalatoknál. Úgy gondolom, a BIT-es tevékenységem kulcsfontosságú volt abban, hogy már ilyen korán elindítson a munkaerőpiacon, ezért nagyon hálás vagyok. Jelenleg az amerikai kezekben lévő Dynatrace-nél dolgozom Bécsben, mint Tech Product Specialist.

Szabadidőmben szívesen sütök-főzök különleges ételeket, túrázok, avagy éppen videójátékozok.

A BIT Club-ba történő csatlakozásom félévében, 2017-ben megalakult a Design Team vezetésemmel, mely – azóta már átalakulva, teljeskörű támogatást nyújt a szervezetnek Marketing és Branding területeken. Számos nagyobb volumenű projektet álmodtam meg, majd koordináltam ez idő alatt (például BrandBook, új logókészlet). Ezt követően 1 évig az akkori Alelnöki pozícióban helyezkedtem el, ahol kontrolleri, stratégiai tervezési, és jogi feladatokat láttam el. Igazán felemelő volt a BIT Clubot képviselni és dolgozni érte. Egyetemi utolsó félévem során lemondtam, mint Alelnök és azóta Felügyelő Bizottsági tagként segítem tovább a BIT Club munkáját. A mindenkori Vezetőség szokott felkeresni minket komolyabb stratégiai döntések előtt, vagy kérdéses szituációk közben – tehát a feladatköröm most már csak konzultációkból áll. Nehéz döntés volt eltávolodni a szervezettől, hiszen már nem követhetem teljes egészében a történéseket, azonban hálás vagyok, hogy még így is hasznos lehetek.

Hogy mit is adott nekem a szervezet?
Egy olyan baráti társaságot, akik miatt tényleg „a legszebbek” lettek az egyetemi éveim – a buliknak, közösségi programoknak és főleg a közös munkának köszönhetően. Rengeteg sikert értünk el együtt: eljuthattunk többek között Portugáliába, a legnagyobb IT cégek irodáiba, több színvonalas konferenciára és eseményre. A partnercégek által tartott kurzusokon szakmailag, a belső szervezeti munka által pedig soft-skillekben tudtam fejlődni.

Szerintem megéri egy közös cél érdekében összefogni már fiatalon is. Ugyanis biztos vagyok benne, hogy a BIT-es féléveim lendülete egész életem során kísérni fog.

Amennyiben felkeltettük érdeklődéseteket, további információkért látogassatok el honlapunkra.