A koordinátori bemutatkozó sorozatunk mai, utolsó előtti bejegyzésében szervezetünk Talent Development csapatának Business Intelligence karrierútért felelős koordinátora, Salavecz Norbert mesél egyebek mellett a diákszervezetben töltött tapasztalatdús félévekről – vele ismerkedhettek meg a továbbiakban.

A gazdaságinformatikus szak a szememben a jövőt képviseli. Véleményem szerint nem kell sokat várni, hogy az egyik, ha nem a legkeresettebb szak legyen, amint a vállalatok felfedezik az ebben rejlő potenciált. Sajnos, vagy nem sajnos, ezt nem az egyetemen tanultam meg, vagyis nem közvetlenül, hanem inkább akkor értettem meg, amikor beléptem a BIT Club-ba.

Félreértés ne essék, rengeteg hasznos dolgot tanulunk az egyetemen, ami felkészít a jövőre, azelőtt nem tapasztaltam meg milyen igazán csapatban dolgozni, amiben legtöbbször a csapattársaim kineveztek, mint vezető és bíztak meg bennem, hogy felelősségteljesen végzem a pozícióval járó feladatokat. De nekem nem elég ez. Mindig is szerettem többet tenni a kötelező minimumnál, hogy ne csak a tömegbe tartozzak.

Ezért biztos voltam benne, hogy egy diákszervezetben szeretnék tevékenykedni, így az első félévemben kikötöttem a BIT Club-ban, ami életem eddigi legjobb döntésének bizonyult. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden időmet a szervezettel töltöm, jelen félévemben találkoztam életem egyik nagy kihívásával, egy olyan tárgy keretében, ahol kéthetente esetoldásokhoz megoldásainkat kell prezentálni, ami kinyitotta a szemem és megmutatta, hogy egy kérdésre rengeteg féle megoldás létezik, nem úgy, mint ahogy eddig tanultuk az iskolában.

Mintapéldájaként az egyedeknek, akik szeretnek fejlődni és többek lenni a tegnapi énjüknél, nem értem be ezekkel a feladatokkal. A diákszervezetben minden félévben egyre több munkát vállaltam magamra, ami ebben a félévben magasan csúcsosodik. Első félévemben még csak egy projektért voltam felelős, de tudtam, hogy többet szeretnék. Azóta koordinátorként tevékenykedem és több projekt is az én felelősségem, de még ezzel sem elégedtem meg. Bár a pozícióm főleg a diákoknak szervezendő Talent Program lebonyolításából áll, szorgosan segítettem az új tagok toborzásában és integrációjában ősszel, tavasszal pedig több gyakorlati projektben vettem részt, amelyeknek fele egybeesik a TP-n tanultjaimmal, az Üzleti Intelligenciával.

Nem mondom magam nagy sportembernek, de ha a barátaim elhívnak focizni szívesen töltöm velük a délelőttömet. Hobbijaim közé soroltam régen az úszást, de a pandémia ennek keresztbe tett, azóta az e-sportok kötik le a figyelmem és szívesen gyűlünk össze néhány este játszani, bár sajnos ebben a félévben nem tudom megszámolni hányszor mondtam nemet, mert tanulnivalóm, vagy diákszervezeti dolgom volt.

A jövőben rengeteg dolog érdekel, amivel szívesen foglalkoznék, ami épp most vonz azok a szervezetben megismert IT, vagy üzleti tanácsadás, esetleg az üzleti intelligencia egyik iránya, de ismerem magam, tudom hogy nyitott vagyok bármilyen újonnan megismert dolog iránt is.

Amennyiben felkeltettük érdeklődéseteket, további információkért látogassatok el honlapunkra.