Hadiipar: big data megoldásokkal kovácsolna előnyt az amerikai hadsereg

0
245
Az amerikai General Atomics (GA) védelmi vállalat bejelentette, hogy felvásárolja a Commonwealth Computer Research (CCRi) szoftvertervező és adatelemző céget.

A CCRi kormányzati és magánszektorbeli ügyfelek számára nyújt egyedi szoftverfejlesztési és információmérnöki megoldásokat, valamint valós idejű, adatokkal alátámasztott globális helyzetfelmérést végez. Olyan big data megoldásokat kínál, amelyek célja a tevékenységalapú intelligencia és információs dominancia gyors létrehozása több tartományból álló műveletekhez.

A GA-hoz tartozó General Atomics Aeronautical System, Inc. robotrepülőgépeket, valamint automatizált légi megfigyelő rendszereket gyárt. Januárban a csoportot leszerződtette az Egyesült Államok hadseregének harci képességeinek fejlesztési parancsnoksága (DEVCOM AC) hiperszonikus lövedékek fejlesztése céljából.

A CCRi a GA-n belül folytatja eredeti tevékenységét, védelmi és hírszerző feladatokat lát el, továbbá hozzájárul a GA rendszerek fejlesztéséhez és a vállalat által meghatározott stratégiai célok megvalósításához.

A cikket fordította Krakkai Alexandra.

Az eredeti cikk itt olvasható: https://makronom.mandiner.hu/cikk/20210501_hadiipar_big_data_megoldasokkal_kovacsolna_elonyt_az_amerikai_hadsereg