Koordinátoraink bemutatkozóinak sorozatát HR csapatunk Human Resource Engagement koordinátora, Kovács Hanna folytatja, vele ismerkedhettek meg mai bejegyzésünkben.

Kovács Hanna vagyok, másodéves gazdaságinformatikus hallgató a Budapesti Corvinus Egyetemen, valamint a Business IT Club Corvinus HR Engagement koordinátora.

Őszintén szólva, gólyaként teljesen véletlenül keveredtem el a BIT bemutatkozó estjére, de már ott, az első pillanattól kezdve magával ragadott a közösség varázsa. Így 2019 őszén csatlakoztam a szervezethez – akkor még nem is sejtve, hogy az egyetemi éveim egyik legjobb döntését hoztam meg.

A számtalan szakmai kurzuson kívül lehetőséget kaptam arra, hogy különböző pozíciók, projektek és programok színes skáláján próbáljam ki magam. Így az elmúlt évek során megtapasztalhattam, hogy melyek azok a területek, amelyekben szívesen tevékenykedek, vagy éppen melyek tartoznak az erősségeim közé és melyek nem. Rengeteget fejlődtem mind szakmailag, mind a projektvezetés és delegálás területén, valamint egy nagyon szuper, összetartó csapat tagja lehettem, így nagyon sokat köszönhetek a diákszervezetnek.

Az utóbbi egy évben egy nagyobb szerkezet és arculat váltáson esett át a szervezet, melyet természetesen megelőztek hosszú-hosszú elnökségi meetingek és tárgyalások. Ekkor elvállaltam a meetingek papírra vetését, de ilyenkor még nem is sejtettem, hogy mekkora hatással lesz rám. Mivel akkoriban még viszonylag új tag voltam, így az én érdeklődésemet nem a szervezet struktúraváltása keltette fel, hanem maga a vezetőség. Lenyűgözött a motivációjuk és, hogy fiatal koruk ellenére milyen komoly stratégiai döntéseket tudnak meghozni. Ez felnyitotta a szemem arra, hogy milyen sok lehetőség lakozik a diákszervezetben és összefogással fantasztikus és maradandó dolgokat lehet alkotni – csakis rajtunk áll, hogy mennyit hozunk ki belőle.

A következő adandó alkalommal jelentkeztem is HR Engagement Koordinátornak, ami remek döntésnek bizonyult; nagyon szeretem. Ez egy igazán különleges pozíció, mivel nem előre jól strukturált problémákra kell megoldást találnom, így bőven használhatom a kreativitásomat, és megvalósíthatom az új ötleteimet. Már lassan egy éve töltöm be ezt a posztot; feladataim közé tartozik többek között az Exit interjúk, CSR tevékenységek, és az ún. küldöttgyűlések megszervezése és lebonyolítása, a heti hírlevelek igazgatása, valamint az Alumni közösség megreformálása. Az egyik kedvenc részem a pozíciómmal kapcsolatban a diverzitás, így az elmúlt félévek során számos egyéb projekt lebonyolításában is részt vehettem; mint például a toborzás, közösségi programok szervezése, vagy éppen a diákszervezet weblapjának szerkesztése.

Az egyetemi és diákszervezeti tevékenységeim mellett a sport, a zene és az utazás is igen nagy szerepet játszik az életemben. Közel 12 éve mazsorettezek – a csapatommal nagy lelkesedéssel, és eredményesen járjuk a különböző versenyeket és fesztiválokat. 2 évvel ezelőtt elvégeztem a mazsorett oktatói tanfolyamot is, így amikor az időm és a vírus okozta korlátozások engedik, tanítással is szívesen foglalkozok. Ezen kívül 6 évig furulyáztam, majd 7 évig fuvoláztam, valamint az iskolai zenekar munkásságában is aktívan részt vettem – a zene iránti lelkesedésem pedig azóta sem lankadt.

Mindig is szerettem a kalandokat, a különleges projekteket, amiknek a hatására örökké szóló emlékekkel gazdagodhatok. Nagyon hálás vagyok a BIT Clubnak, hogy ezeket az egyetemi éveim alatt is megkaptam, hihetetlen érzés egy ilyen támogató közösség részese lenni – és messze még a vége!

Amennyiben felkeltettük érdeklődéseteket, további információkért látogassatok el honlapunkra.