A digitális térben való lét mára életünk szerves részévé vált a munkánkban és a magánéletünkben egyaránt. Megszámlálhatatlan információt érhetünk el, melyeket igény/cél szerint használhatunk fel. A fejlődés, amit tapasztalunk, előrevetíti a növekvő igényt a több képernyős számítógépek vagy más hordozható eszközök használatra. Ezt az igényt hivatott kielégíteni – más tech vállalatok mellett – a Lenovo által kifejlesztett AR szemüveg, a ThinkReality A3 is.

The Lenovo ThinkReality A3 don't look too bulky, in the world of AR glasses

 

A virtuális valósággal (VR) ellentétben – ahol a felasználó egy teljes mértékben mesterséges világba kerül – a kiterjesztett valóság (AR) a valós térbe helyezi a virtuális képet. Korábban a legmagasabb szintet a területen a Google Glass érte el, mellyel azóta a Microsoft saját terméke, a a HoloLens, vette fel a versenyt. Érdemes megjegyezni, hogy bár már számos okostelefon rendelkezik valamilyen szintű AR funkcióval, még általánosábban nem terjedt el annak használata. A Lenovo ezen a területen szeretne úttörővé válni ThinkReality A3 AR szemüvegével, amit a holnap kezdődő online CES 2021-en (Consumer Technology Association) mutatnak be. A vállalat célja a hátékonyság és az együttműködés növelése a távmunkában.

Hogyan működik a Lenovo ThinkReality A3?

Mint ahogy az a nevéből is kiderül a szemüveg a vállalat ThinkReality AR és VR platformjára épül és egy kompaktabb változata a korábban bemutatott A6 modellnek.

Az eszköz beépített fülhallgatóval 8MP RGB kamerával 1080p-ben képes videófelvétel rögzítésére. Két halszem kamerával 3D-ben térképezi fel a környezetet, amit a szemüvegben található Snapdragon XR1 processzor támogat.

The Lenovo ThinkReality A3 packs a pair of 1080p displays, dual fish-eye cameras for tracking and an 8-MP camera that records video

Két modell készült a felhasználói igényeket figyelembe véve. A PC Edition USB-C használatával csatlakozhatunk egy asztali számítógéphez, laptophoz vagy notebookhoz és akár öt virtuális monitort is működtethetünk a látómezőnkben, új szintre emelve a digitális mobilitás fogalmát.

Az Industrial Edition pedig a Motorolával együttműködve okostelefonokhoz való csatlakozást tesz lehetővé a Snapdragon 800 proceszorral és DisplayPort támogatással, így valamivel hordozhatóbb. A szemüveg ezen változatát a kiskereskedelemben, gyárakban, laboratóriumokban és vendéglátásban dolgozók számára tervezték, a ThinkReality platform pedig távoli segítséget, irányított munkafolyamatokat és 3D-s megjelenítéseket tesz lehetővé.