Új koncepció hódít a légiközlekedésben

0
953

A népszerű telekocsi koncepció gyorsan fejlődik a charter járatok piacán.

A SharedCharter egy új online szolgáltatás, amely több utas számára kínál hozzáférést a privát repülés luxusához a saját peer-to-peer (P2P – felhasználó és felhasználó) egyenrangú hálózatán keresztül, egyszerűsítve a privát charter járatok megosztásának és lefoglalásának folyamatát.

“Ha a charter járatokon feltöltök az üres helyeket, akkor az utazás költésge általában az összes utas számára csökken.” – mondta Carl Marbach veterán pilóta, aki a SharedCharter elnök-vezérigazgatója. “Rájöttem, hogy szükség van egy olyan csatornára, ahol az emberek könnyen megtalálják egymást és ezzel egyidőben jelentősen csökkenthetik a repülés árát, szemben a repülőgép önálló bérlésével.” – jegyezte meg.

A folyamat a SharedCharter.com webhelyen kezdődik, ahol az utasok megkereshetik az elérhető járatokat és csatlakozhatnak, vagy feliratkozhatnak az ingyenes tagságra, hogy új útvonalat kezdeményezhessenek. Amikor két fél találkozik egy járattal, a SharedCharter biztonságos, anonim kommunikációt biztosít közöttük, hogy megvitathassák a részleteket. A vállalat továbbá segítséget a megállapodások kezelésében a magánszemélyek, az alkuszok és Certified FAA repülőgép-üzemeltetők között.

A SharedCharter a kereskedelmi repülés visszaesésével is foglalkozik a koronavírus-járvány okozta félelmek fokozódásával. A Covid-19 újabb időszaka alatt a magánrepülés lehetősége vitathatatlanul biztonságosabb, mint a kereskedelmi légitársaságok választása, mivel több ezer ember van a nagy nemzetközi repülőtereken és több százan foglalnak helyet egy repülőgépen.

A vállalat modellje teljesen új közönség számára kívánja elérhetővé tenni a repülés ezen formáját számos előnyével együtt. Ide tartozik a TSA (Transportation Security Administration) nélküli ellenőrzőpontok, az egyedi étel és ital választék, és a gyors hozzájutás az utazótáskákhoz, valamint az utazási idő csökkenése. A SharedCharter koncepciója az utasok mellett előnyöse a brókerek és a magánrepülőgép-üzemeltetők számára is, mivel az alacsonyabb árak növelik az érdeklődést.