A következő évtizedre válhat valóra Elon Musk álma

0
942

A következő generációs közlekedési és szállító rendszerek fejlszetése kulcsfontosságú az Egyesült Államokban. Ezt hivatott képviselni a Virgin Hyperloop új létesítménye, ami egy újabb lépés annak korszerűsítésére.

A Hyperloop Certification Center megépítését Nyugat-Virginiában tervezik, ahol különböző műveleti fázisokat ellenőriznének és elvégeznék a működéssel kapcsolatos teszteket, hogy a következő évtized végére elidnulhasson az új, körszerű kereskedelmi szolgáltatás.

Virgin Hyperloop One hopes to one day establish high-speed transport networks involving levitating capsules and near-vacuum tubes

Az elmúlt években a Virgin Hyperloop folyamatosan fejlesztette és tesztelta a futurisztikus szállító technológiát a nevadai sivatagban. Bár az eddigi tesztek alatt elért maximális csúcssebességa 387 km/h volt a tervezők továbbra is úgy vélik, hogy a mágneses pályán lebegő kapszulák elérhetik a korábban tervezett szuperszónikus (1000km/h fölötti) sebességet.

Szóval még bőven van min dolgozni, hogy beteljesüljön Elon Musk álma. Ezt a fejlősédt szoláglja az új létesítmény is, ahol a saját tesztpálya mellett a kereskedelmi és az üzleti tevékenységre is nagy hangsúlyt fektetnek majd. Ráadásul várhatóan több ezer új munkahely kialakítását segíti elő a térségben.

A render of the Hyperloop Certification Center

Bár a figyelem főként az Egyesült Államokra irányul a Virgin Hyperloop számos más országban is dolgozik és tárgyal a kormányokkal az új típusú közlekedési hálózat kiépítéséről. Korábban már bejelentették az indiai Pune és Mumbai közötti, valamint egy szaud-arábiai tesztpályát és egy nagyjából 500 millió dolláros fejlesztési létesítményt Spanyolországban.

Virgin Hyperloop hopes to have commercial operations underway in 2030

A vállalat korábban kiemelte, hogy az Egyesült Államok nagy részén olyan útvonalakat terveznek, amelyek jelentősen csökkenthetik a szállítási időket az ország leggyakrabban látogatott átjáróin keresztül. Továbbá együttműkodve a Missouri Közlekedési Minisztériummal az állam egész területén el akarják érni 25 perces menetidőt.

The Hyperloop Certification Center is to be built in West Virginia and will play host to the company’s testing and certification operations

Reményeik szerint 2025-ig sikerül elérni a technológia megbízható és biztonságos szintjét és 2030-ban elindulhat a kereskedelmi tevékenység is.