Tengeri teknősöket mentettek Mexikóban

0
838
(Grupo Xcaret)

Három tengeri teknős életét mentették meg a mexikói Isla Mujeres szigeten, gyógyulásukról pedig az Xcaret Park teknős kórházban gondoskodnak, amely Mexikó egyik legnagyobb és legrégebbi ökoparkjában található.

Az egyik teknős egy Hawksbill tengeri teknős (másnéven közönséges cserepesteknős) volt, melyet augusztus 8-án, szombaton találtak. Az Xcaret teknőskórházának állatorvosai súlyus alultápláltságot diagnosztizálták a teknősnél, de szerencsére még időben megkapta a megfelelő kezelést és várhatóan néhány héten belül teljesen meggyógul és visszakerül eredeti előhelyére.

A másik két páncélost – szintén egy Hawksbill és a Loggerhead (Álcserepes) tengeri teknős – különboző helyszíneken találták meg súlyos állapotban. Mindkettőnél vérmérgezést diagnosztizáltak és továbbra is kritikus állapotban vannak, de az információk szerint jól reagálnak a kezelésekre.

Fontos kiemelni, hogy a Hawksbill tengeri teknősök kritikusan veszélyeztetett fajok közé tartoznak és a Loggerheads teknősöket is ide sorolják a szakértők. Ezeknek a különleges fajoknak elengedhetetlen a megóvása a tengeri ökoszisztéma számára.

Az Xcaret tengeri teknős védelmi programja 3,7 tonna hulladékot gyűjtött össze a strandokról és a teknősök fészkelő területeiről, valamint 1 763 135 tengeri teknős keltetőt hozott létre az elmúlt évben.