A kevert valóság szemüvegek vezető fejlesztője, a Nreal és az LG Uplus dél-koreai mobilszolgáltató közösen bejelentette (augusztus 11-én), hogy elindítja az AR „Nreal Light” szemüvegek nagykereskedelmi forgalmazását.

A bejelentéssel egyidőben a Nreal Light megvásárolhatóvá vált az LG Uplus online áruházban. Augusztus 21-től pedig folyamatosan ott lesz LG Uplus koreai üzletek polcain is.

A napszemüveghez hasonló könnyű és kompakt eszköz 52 fok széles látószöggel és 1080p 3D felbontású képernyővel hozza el a hordozható IMAX élményt.

A kevert valóság szemüveg a Nebula nevű, saját fejlesztésű 3D-s rendszert használja, melynek alapvető funkciója a hagyományos 2D-s alkalmazások tartalomarányának 3D-s felületre konvertálása.  A rendszer felhasználói felülete majdnem teljesen megegyezik az okostelefonok hagyományos interfészével és felhasználói működési elvekkel. Segítségével a felhasználók műsorokat nézhetnek miközben az interneten böngésznek, valamint testreszabhatják a látómezőt, így több képernyőt kezelhetnek egyidejűleg, ezzel pedig egyedi felhasználói teret hozhatnak létre.

Nreal Light Gets Multi-User Shared AR And WebXR Support - UploadVR

A Nreal Light fogyasztói verziója tartalmaz egy Nreal szemüveget, felhasználóbarát mágneses myopia lencsét, négy különböző méretű mágneses orrpárnát, valamint egy VR szemüveg borítást. A borítást közvetlenül fel lehet használni burkolatként a perifériás látás blokkolására és az üvegek VR üzemmódba váltásához.

Az új eszköz jelenleg támogatja a népszerű globális alkalmazások használatát, beleértve a Google Chrome, a Facebook, a Kakao Talk és az Instagram platformokat is.