A Kaliforniai sivatagban található Invisible House tükröződő homlokzatával egészen eltűnik a tájban. Az 500 négyzetméteres területen számos különleges funkció kápráztatja el a vendégeket, belül egy nagy medencés házimozival és négy egyedi hálószobával.

The Invisible House cantilevers over some rocks that were already on the site

Az Invisible House-t Tomas Osinski építész tervezte, a tulajdonos pedig, az elismert rendező, aki többek között American Psycho és a The Virgin Suicides alkotója, Chris Hanley elképzelései alapján készült.

The Invisible House's bedrooms allow visitors to wake up to views of the desert

A házahoz vezető út kivételével a teljes látképet a sivatagi táj uralja. Maga a ház kívülről egy egyszerű téglalap alakú üveg épületnek tűnik,  de ezek különleges Solarcool üvegpanelből, tükröző bevonattal készültek. Osinski szerint ez a megoldás magasszintű hővisszaverő hatással rendelkezik és segít megakadályozni, hogy a belső teret a nap szükségtelenül melegítse.

The Invisible House is available for rent for private use, events and parties

Belső elrendezése bizonyos része a fedett medence körül helyezkedik el. A benne elhelyezett projektor pedig az egész termet házimozivá változtatja.

The Invisible House's pool helps keep the interior a comfortable temperature, says architect Tomas Osinski

A konyha kialakítása luxus termékekkel felszerelve alkalmas a legjobb partik megrendezésére. Érdekesség, hogy a négy hálószoba, mindegyike kívülről nyílik csúsztatható bejárattal és üveg zuhanyzóval ellátva.

The Invisible House's kitchen is equipped to host small parties and includes two ovens

The Invisible House includes four bedrooms

A rejtett háztető napelemes panelekkel van felszerelve, amelyek meleg vizet termelnek az energiaigény csökkentése érdekében. Ezen túlmenően a projekt fontos célja volt, hogy a helyi madárpopulációt ne érje semmilyen negatív hatás. A tervező a jövőben egy másik házat is tervez a sivatagban a konténerekeből, Joshua Tree Residence néven.

The Invisible House's bedrooms open up to the outside with sliding walls

Azok akik ebben a különleges “láthatatlan” házban szeretnék időt tölteni van egy jó hír. A luxusvilla bérelhető magáncélra és olyan eseményekre, mint például fotózások és partik, bár az árakról még nincs pontos információ.