A GoPro, a Sony-hoz hasonlóan, már készít akciókampányt a kutyás gazdiknak, de ma egy másik kezdeményezést szeretnénk bemutatni. A jelenleg közösségi finanszírozású PetNow rendszer jó pár egyedi funkciót kínál azok számára, akik a kiskedvencük szemszögéből szeretnék megnézni a világot.

A PetNow három részből áll: egy puha, könnyű és légáteresztő hevederből, egy wifihez csatlakoztatott HD videokamerából, amely gyorsan és egyszerűen illeszthető a hevederre, és egy iOS/Android alkalmazásból.

PetNow is presently the subject of a Kickstarter campaign

Minden binyonnyal nagyszerű lehetőségünk nyílna egyedi szemszögből készített felvételek és fotók készítésére háziállataink napi kalandjairól, de az eszköz főként megfigyelésre szolgál. Nyomon követhetjük és vigyázhatunk kedvenceinkre amikor nem vagyunk ott.

Az alkalmazás használatával a felhasználók bárhol és bármikor megnézhetik a kamera élő streamelésű 1080p/30fps-es videóját, ha van megfelelő internet-hozzáférés. Ráadásul a kétirányú audiorendszeren keresztül beszélhetünk háziállatunkkal, bár nehéz megmondani, hogy a kutya felismeri-e az eszközön keresztül érkező hangokról, hogy az a gazdájától származik. Nem kell attól sem megijedni, ha kedvencünk éjszaka a ház megvilágítatlan részein bóklászik, mert a kamera éjjellátó rendszerrel van felszerelve, így nem szűnik meg a folyamatos ellenőrzés lehetősége rossz fényviszonyok között sem.

PetNow is available in five harness sizes

A funkciók közé tartozik, hogy felvehetjük, megoszthatjuk a videofelvételeket és akár állóképeket is készíthetünk az alkalmazáson keresztül. Akik pedig inkább tradicionálisabb megfigyelési beállítást akarnak alkalmazni, akkor a kamerát egyszerűen le lehet venni a hevederről, és beilleszteni a mellékelt alapba ezzel a lákás vagy udvar egy bizonyos része válik ellenőrzötté.

A PetNow jelenleg egy Kickstarter kampány tárgya. Ha gyártásba kerül a tervezett kiskereskedelmi ára 169 USD (53 000 HUF), amely tartalmazza a kamerát, a rendszer használatához való jogosultságot és az 5 féle méretben választható hevedert.

(New Atlas)

VM