Szerte a világon a gépjárműgyártók törekednek egyedi technológiákat alkalmazni a formatervezés szakaszától egészen a legújabb modellek marketingjéig. A világhírű sportautó gyártó – Lamborghini – virtuális valóságot (VR) alkalmazott 2015-ben a Huracán népszerűsítésére, és most, 2020-ban az új V10 Huracan EVO RWD Spyder modellnél a kiterjesztett (augmentális) valóságot (AR) fogják használni.

Lamborghini Launches Huracan EVO RWD Spyder With Apple's Quick ...

Az új modell megtekintéséhez a Lamborghini rajongóknak a hivatalos weboldalra kell látogatniuk egy kompatibilis iPhone vagy iPad készülékkel (az AR iOS 11-et és A9 vagy újabb processzort igényel) az Apple AR Quick Look-ot használva. A honlapon az Apple felhasználóknak csak koppintania kell a „See in AR” feliratra, hogy megtekintsék az új nyitott tetős, hátsókerék-meghajtású modellt bárhol, ahol szeretnék, a nappalijuktól a kocsifeljáróig.

A kiterjesztett valóság (AR) élmény engedélyezi a Huracán EVO RWD Spyder igény szerinti forgatását/fordítását és méretezését egészen 1:1 méretarányig. Ez lehetővé teszi a nézők számára, hogy alaposan szemügyre vegyék az autó külső- és belső részleteit. Fotókat is készíthetnek az új autóról, biztosítva a magas szintű fotórealizmust.

Posts tagged as #huracanevorwd | Picbabun

Ez az első alkalom, amikor a Lamborghini kiterjesztett valóságot használ egy új modell népszerűsítésére, miközben az országok továbbra is a koronavírus (COVID 19) világjárvány lefékezéséért küzdenek. A Lamborghini hamarosan az egész termékcsaládra kiterjeszti ezt a funkciót.

„A jelentős üzleti kihívások idején a Lamborghini ismét újításokat vezet be és új kommunikációs módszereket fedez fel. Az új technológiák hirtelen felgyorsultak a globális veszélyhelyzet idején, és a Lamborghini az izgalmas, új lehetőségek úttörője. Holnaptól a Lamborghini mindenki otthonában látható lehet az Apple AR technológiájának köszönhetően, amely több száz millió AR kompatibilis eszközön elérhető a világ minden táján” – nyilatkozta Stefano Domenicali az Automobili Lamborghini elnöke és vezérigazgatója.

Valószínűleg az AR modell az, amelyhez sokan közelebb kerülhetnek, nem utolsósorban a járvány miatt. A ajánlott fogyasztói árért, 151 100 fontért (kb. 186 000 USD) cserébe az autó a tulajdonosoknak 3,5 másodperces 100km/h gyorsulást és több, mint 323 km/h maximális sebességet kínál. A tető pedig 17 másodperc alatt képes felnyílni, meghaladva az akár 49 km/h-s sebességet.