Turizmus a tenger mélyén

0
1204
kép: themarinenews.com

A Triton, a mélytengeri kutatás legnagyobb neve, hihetetlen fejlesztéssel rukkolt elő. Megépítette luxus turisztikai tengeralattjáróját, amely képes 100 méter mélyen a víz alatt 24 utas számára légkondicionált kényelem mellett, életreszóló élményt nyújtani, mindezt a padlótól a mennyezetig érő panorámás kilátással.

A 15.4 méter hosszú DeepView 24 az első a DeepView turisztikai tengeralattjáró sorozatából, melynek tervezik a 12 és 66 üléses változatát is.

Navisor on Twitter: "first DeepView 24 third generation tourist ...

A két üléses Deepflight Dragonnal ellentétben – ami úgy néz ki, mint egy fejjel lefelé fordított vízszintes quadcopter – a DeepView olyan felhajtóerővel rendelkezik, hogy áramkimaradás esetén is a felszínre úszik. A tengeralattjáró összesen 5800 kilógramm ballasztot használ, hogy problémamentesen történjen a vízfelszín fölé történő emelkedés.

A meghajtás és a kormányzás elektromos, két 20 kW (27 lóerős) főhajtómű és négy 12.6 kW (17 lóerős) Vertran tolóerő működteti. Egy nagy ólom-sav akkumulátor 240 kWh energiát tárol. Ez az akkumulátor teljesítmény közel 14 órás víz alatti utazást biztosít 3 csomó sebességgel (5,5 km/h). Ahogy haladunk lefelelé és a sötétség eluralkodik a tengeralattjáró körül a 20000 lumenes LED világítással a tenger mélye megmutatja varázslatos világát.

triton

kép: techtimes.com

A kabin belsejét egyszerűen, letisztult dizájn jellemzi, a kis monitorokkal, rádiókkal és a vörös kapcsolókkal, de háttérben működő igazi technológiát akkor érzékeljük, mikor a pilóta egy kis joystickkal és az érintőképernyővel a felszínre vezeti a tengeralattjárót. Természetesen a nemzetközi tanusítványoknak megfelelően a DeepView teljesen manuálisan is elvezethető rendszerhiba esetén.

Triton Submarines' new submersibles - Yachts International

A DeepView 24 tengeralattjárót úgy tervezték, hogy folyamatosan képes legyen egyenletesen lebegni, így az utasok bármikor fel tudnak állni. Bejáratát pedig úgy alakították ki, hogy a csökkent mozgásképességű utasonak is megfelelő legyen. Tehát a DeepView tengeri álom buborékában bárki megcsodálhatja a mélység titkait.

Navisor on Twitter: "first DeepView 24 third generation tourist ...

A vállalat által építette első DeepView 24 a Vinpearl (vietnami luxusszálloda és üdülőhelylánc) számára készült, amely ez év decemberében megkezdi a jegyezett merüléseket Nha Trangi Hon Tre szigetén. A Triton szerint olyan, mint egy „kvantumugrás” az elmúlt 34 évben készült minden egyéb turisztikai tengeralattjáróhoz képest. Már most úgy tűnik, hogy ha nem is legmerészebb, de a DeepView 24 messze a legkényelmesebb módja a tengerfenék felfedezésének.

VM