11 elképesztő példa a diszruptív technológiákra – III. rész

0
1020

Az innovatív eszköztár szinte kifogyhatatlan és folyamatosan bővül, ezért van lehetőségünk még több diszruptív technológiát bemutatni:

Autonóm járművek

Ez a technológia magában foglalja az automata, önjáró járműveket és a drónokat. Olyan felett érzékelőket használnak, amelyek lehetővé teszik az önálló működést, mindezt úgy, hogy képesek más rendszerekkel kommunikálni. Ezt a technikát széles körben leszünk képesek felhasználni, akár a mezőgazdasági és építőiparban is, sőt már túl is vagyunk az első lépéseken.

Ma már léteznek olyan személyi drónok, melyekkel nyomon követhetjük teletelefonunk, tartja a bevásárló táskáinkat, továbbá képesek a fényképezőgépet úgy hordozni, hogy az mindig ránk fókuszáljon.

Speciális virtuális valóság (VR)

Blonde female teenager testing Virtual Reality

A VR már kereskedelmi szinten létezik és egyre fejlettebb technológiát használ. Segíthet az emberi emlékek tárolásában, a visszaemlékezésben és a mentális jólét fokozásában. A virtuális valóságnak sok előnye lesz. Az olyan cégek, mint a Void és a Virtalis, már most is segítenek az embereknek új dimenziók és lehetőségek megtapasztalásában.

Megújuló energiák

Képtalálat a következőre: „renewable energy”

A megújuló energiaforrásokból, például a nap és a szélből származó energia termelése minden bizonnyal diszruptív, különösen a hagyományos energiaforrásokhoz képest. A szakértők szerint a megújuló energia globálisan csökkenti az éghajlatváltozást és a szennyezést. A megújuló energia olyan technológiai találmányokat foglal magában, mint a szélturbinák, fotovoltaikus (napelemes) cellák, koncentrált napenergia, geotermikus energia, óceánhullám.

Ezek az új technológiák már most érezhető hatással vannak életünkre és nagy mértékben gyorsítják fel a fenntartható fejlődést.

Forrás: RICHTOPIA