A blockchain felhasználási lehetőségei

0
586

A blockchain elsősorban a BitCoin és az Ethereum kriptovaluták védelmének megerősítésére szolgálnak, de fel lehet használni ún. intelligens szerződések létrehozására is, amelyek garantálják a két fél közötti egyéb megállapodást.

A Heap (mobil és web elemző) olyan további lehetőségeket biztosít a felhasználók számára, a fent említett szerződésekkel, amit már a zeneiparban is használnak.

A Heap vonzóvá teszi a blockchain technológiával történő munkát sok vállalkozó és magánszemély számára. Olyan csillagokkal dolgozott együtt, mint Ariana Grande és Taylor Swift, aki blockchain technológia használói között úttörőnek számítanak. A Világgazdasági Fórum (WEF) jelentése alapján hamarosan sokkal több ember csatlakozhat hozzájuk.

A blockchain másfajta szerződések létrehozására is használhatók, hasonlóan a jogi dokumentumokhoz, amelyek automatikusan végrehajthatják az ügylet különböző lépéseit. Például a blockchain szerződés akkor is fizethet, ha egy tételt biztonságosan megérkezik, vagy megrendelhet egy pótalkatrészt az eladónak.

Az év elején befejeződött az első ingatlanügylet a blockchain rendszer használatával. Ha a vevő és az eladó aláírja a digitális adásvételi szerződés, megegyezik a vételárban és a birtoklás átvételének időpontjában, akkor a rendszer automatikusan intézi a hitellel kapcsolatos feladatokat, mint például a hitel kiváltását, a pénzátutalást és a címjegyzékek nyilvántartását. Becslések szerint hónapokról napokra csökkentheti az ügyletek idejét.

A gyémánt ipar is használja őket a hamisítványok és az etikátlanul bányászott gyémántok elleni küzdelemre. Mindegyik gyémántról egy nagy felbontású képet készítenek, amit a szállítás minden pontján ellenőriznek. Továbbá tartalmazza a tanúsítványokat és termék adatokat és a sorozatszámokat, mint például karátos, vágott, világos stb. Minden alkalommal, amikor egy gyémánt megváltozik, ez a blockchain ezt az információt rögzíti és eltárolja.

A technológia hamarosan minden területen elérhetővé válik és csak a szakembereken, kereskedőkön, vállalkozókon, vevőkön múlik, hogy milyen szinten használják ki a blockchain által nyújtott lehetőséget.