A következő két hétben szervezetünk alelnökeivel ismerkedhettek meg. Közülük is elsőként Business Development csapatunk vezetője, Ékes Ágota bemutatkozóját olvashatjátok a továbbiakban.

„Motiváció, alázat, kitartás és akarat. A siker összetevői, amelyhez ha megtalálod a támogató közösséget, nincsen számodra lehetetlen.” Ékes Ágota vagyok, harmadéves gazdaságinformatikus hallgató, a Business IT Club – Corvinus Business Development Alelnöke.

Középiskolás éveim során megtapasztaltam, hogy a sikerhez vezető út sokkal nagyobb kihívásokkal jár, mint azt először elképzeljük és nem a komfortzónánkon belül helyezkedik el. Tudtam, hogy az egyetemi éveim során is szeretném folytatni megkezdett utam, ezért is jelentkeztem 2018 őszén a BIT Club-ba, ugyanis úgy éreztem, a diákszervezet hatalmas lehetőségeket kínál a motivált, elszánt és céltudatos hallgatók számára és társként segíti őket kitűzött céljaik elérésében.

Jelenleg Business Development Alelnökként fogom össze a Learning and Development, a Project Management Office és a Sales területeket, illetve segítem a Team koordinátorait, projektvezetőit, projekttagjait. Korábbi féléveim során a belsős és – a partnerekkel közös – külsős szakmai események szervezésén kívül, az új tagok fél éven keresztül tartó szakmai integrációs programjáért voltam felelős, ezáltal pedig rengeteget fejlődtem a vezetés, a stratégiai szemléletmód és a delegálás területein.

Az életem más területein is keresem a lehetőséget a komfortzónából való kilépésre, emiatt jelentkeztem külföldi részképzésre is, amelynek keretei között 2020-ban fél évig tanulhattam az egyik párizsi egyetemen. Itt a tanulmányaim gazdasági részére fókuszálva, az Economics and Management szak hallgatója voltam. Külföldi tanulmányaimat követően kezdtem el az informatika területén dolgozni IT Tanácsadóként az Ernst & Young Tanácsadó Kft.-nél, amelyet a diákszervezet Talent Programjának köszönhetően ismertem meg.

A BIT Club-on kívül, az egyéb egyetem adta lehetőségekben is igyekszem részt venni mind a társasági-, a tudományos- és a sportélet tagjaként. Első évtől kezdve tagja vagyok a Jövőt Építők Generációjának, ahol a Marketing és Innováció csapat Tartalom marketing felelőse vagyok, ezen kívül pedig az egyetem kézilabda csapatát erősítem balszélsőként. Az elmúlt félévben részt vettem a MicroStrategy adatvizualizációs versenyén, ahol csapattársaimmal bekerültünk a legjobb öt csapat közé, a mostani félévemben pedig a Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) résztvevője vagyok. Az Idegennyelvi Oktató- és Kutatóközpont munkatársaként fél évig oktattam angolul matematikát, ahol kínai hallgatókat készítettem fel az egyetemi előkészítő vizsgájukra. A Vállalatgazdaságtan Intézet munkáját pedig demonstrátorként segítettem fél éven keresztül, amely során a dolgozatok értékelése mellett, a kialakult csapatok munkáját is segítettem korábbi éves tapasztalataimmal.

Sokszor megkérdezik tőlem ”Miért is jó ez a diákszervezet?”. Úgy gondolom, egyetemi éveim során a legjobb döntésem volt, hogy csatlakoztam a BIT Club-hoz, amelyet sohasem fogok megbánni. A szakmai fejlődés és sikerek mellett egy olyan társaságra leltem, akik támogatják és motiválják egymást az élet minden területén. A diákszervezet nem csak egy szakmai szervezet, hanem egy kis család is, amelyben mindenki életre szóló barátságokra talál.

Amennyiben felkeltettük érdeklődéseteket, további információkért látogassatok el honlapunkra.