A digitális oktatási platformoké a jövő a felsőoktatásban

0
74
Az AvePoint adatkezelő társaság a felsőoktat javítására tervezett szoftverekbe fektet be, mivel növekvő kereslet és bevétel jellemezte a fejlett digitális oktatási eszközök piacát 2020-ban.

A kormányzati és kisvállalkozások számára jellemzően a felhőalapú migrációra, a biztonságra és más szolgáltatásokra összpontosító adatkezelő vállalat egy új szoftver- szolgáltatással lép be a globális felsőoktatási piacra.

Ahogy arról egy friss sajtóközlemény beszámol, az EduTech platform három különálló SaaS eszközt tartalmaz, amelyeket a Microsoft 365 szoftverrel való együttműködésre terveztek: 

  • Curricula egy oktatáskezelő rendszer, amely olyan feladatokhoz kapcsolódik, mint a tanterv tervezése, a tanfolyamok ütemezése és a részvétel nyomon követése;
  • Examena, a vizsgák építéséhez, előhívásához és pontozásához használható, ideértve az arcfelismerést és a mesterséges intelligenciára épülő csalásellenes rendszereket;
  • Vitae pedig, egy kommunikációs eszköz a diákokkal, öregdiákokkal, adományozókkal és partnerekkel folytatott levelezés kezelésére.

Thomas Lin vezérigazgató blogjában írt arról, hogy az EduTech platform, az AvePoint korábbi felsőoktatási intézményekkel, mint például a szingapúri Köztársaság Műszaki Egyetemével folytatott munkájára épült.

Annie Koh, az AvePoint tanácsadója és a Szingapúri Menedzsment Egyetem professzora egy nyilvános nyilatkozatban hangoztatta azt a meglátását, miszerint az elkövetkezendő öt évben többet változnak a felsőoktatási rendszerek, mint az elmúlt 100 évben.

„A világjárvány letelte után is azok a jövőt tervező felsőoktatási intézmények fognak boldogulni, akik moduláris, mindenhol tanulni képes környezetet fejlesztenek ki, gazdag online együttműködéssel” – mondta a tanácsadó.

A New York-i Jersey City-ben található AvePoint, több mint 7 millió felhőfelhasználót számlál. A tavalyi árbevétel növekedését több mint 25 százalékra becsülték, és novemberben bejelentette, hogy tőzsdére kerül az Apex Technology Acquisition Corp.-vel történt 2 milliárd dolláros egyesülés révén.

A cikk szerzője: Szalga Bogi

Az eredeti cikk itt olvasható: https://makronom.mandiner.hu/cikk/20210329_a_digitalis_oktatasi_platformoke_a_jovo_a_felsooktatasban