Keddi bejegyzésünket folytatva, mai cikkünkben szervezetünk másik társelnöke, Lőrincz Anna mesél az egyetemi évei során gyűjtött tapasztalatairól.

„Ne a kudarctól félj, hanem a lehetőségtől, amit kihagysz, ha meg sem próbálod.” Ha egy mondattal kéne összefoglalnom az elmúlt évek tapasztalatait biztosan ezt választanám. Lőrincz Anna vagyok, végzős gazdaságinformatikus hallgató a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Business IT Club – Corvinus társelnöke.

Már középiskolás koromban is szerettem a kihívásokat és az egyetemet megkezdve egyből tudtam, hogy szeretnék valami különlegesnek a része lenni. Így találtam rá a BIT Clubra, amelyben egy év után középvezető is lettem, az akkori Brand HR teamben. Az évek alatt rengeteg fejlődésen mentem keresztül a diákszervezetnek köszönhetően. Brand HR teamvezetőként számos nagyszabású rendezvényt szerveztem és rengeteg energiát fektettem az új tagok toborzásának folyamatába. Úgy gondolom, hogy egy diákszervezetet az határoz meg, hogy kik alkotják, ezért alelnökként és társelnökként is intenzíven részt vettem a toborzási- és a felvételi eljárásban és sok figyelmet fordítottam a közösség építésére. A vezetői munkám során mindig motivált a szervezet hozzáállása és lelkessége.

A kommunikáció, projektmenedzsment, time menedzsment és a személyes vezetés mellett az évek alatt a BIT-ben megtanultam, hogy nincs olyan, hogy lehetetlen. Az elmúlt 4 évben rengeteg kitűnő hallgatóval találkoztam és néha még magam se hiszem el, hogy 4 év alatt milyen változást sikerült elérnünk a szervezet életében. Ez a mentalitás az életem többi részét is jelentősen befolyásolta. Másodéves hallgatóként a Talent Programunk keretében ismerkedtem meg az IT Tanácsadással, majd ezt követően a PwC Magyarországnál helyezkedtem el gyakornokként a Cyber Security csapatban. A munkám során remekül tudtam alkalmazni a diákszervezetben és a Talent Programban tanultakat és rengeteg új szakmai tapasztalatot szerzek nap, mint nap.

Ahogy már említettem mindig is vonzottak a kihívások és a kalandok. 2020 elején fél évet töltöttem Dél-Koreában az Erasmus keretein belül. A külföldi félév alatt rengeteget fejlődtem személyesen és szakmailag is. Nagyon élveztem, hogy egy teljesen új kultúrát fedezhettem fel. A kinti egyetemen Python programozási nyelvet tanultam és elsajátottam a data scraping / webscraping és a sentiment analysis alapjait.

Úgy gondolom, hogy a munka és a diákszervezet mellett az egyetemi tudományos életből is kellően kivettem a részemet. Mikroökonómiából és statiszikából is demonstrátorként tevékenykedtem egy-egy félévet, amely során segítettem hallgatók felkészítésében, a dolgozatok értékelésében, illetve esetenként helyettesítettem szemináriumokon is. Az elmúlt félévben két versenyen is indultam, az MKB Fintechlab startup versenyén és a MicroStrategy adatvizualizációs versenyén. Mindkét versenyen első helyet értünk el csapattársaimmal.

A BIT rengeteget tanított nekem és felnyitotta a szememet, hogy mindig keressem az új lehetőségeket, amiért örökre hálás leszek.

Amennyiben felkeltettük érdeklődéseteket, további információkért látogassatok el honlapunkra.