Ebben a cikksorozatunkban a BIT Club – Corvinus tagjai mutatkoznak be. Ezen a héten társelnökeinkkel ismerkedhettek meg. Mai cikkünkben Szabó Ádámról tudhattok meg többet.

Vezetőnek lenni azt jelenti, hogy a víziómat elérő út felé tudatosan irányítom, segítem és motiválom a csapatomat, akik önkéntesen jelentkeznek arra, hogy ezt az új még nem létező világot megvalósítsuk közösen” – Szabó Ádám vagyok, végzős Gazdaságinformatikus hallgató a Budapesti Corvinus egyetemen és Business IT Club – Corvinus egyik Társelnöke.

Számomra a szak teljesen megtestesíti azt a kettősséget, amit magamban is érzek; a gazdaság és az informatika felé kölcsönösen erős érdeklődést. Az egyetemi éveim nagy részét a BIT Club-ban betöltött szerepem határozta meg, de ez természetesen nem vette el a figyelmemet tanulmányaimról sem, hiszen két tanulmányi csapatversenyt is sikerült megnyernünk 2020 őszén fintech és adatvizualizáció témában.

2018 őszén csatlakoztam a BIT Club-hoz, amit szakmailag nagyon kiemelkedőnek tartottam. Segítettem, ahol tudtam, de ha az akkori Szakmai Team vezetőm nem adja meg a kezdő lökést, akkor soha nem indultam volna el a vezetői pályán. Jól esett, mert ez volt az életemben az első, amikor egy tőlem – akkor még – távolabb álló ember igazán elismerte a munkámat.

Nagyon sok munkánk volt abban a félévben, de iszonyatosan sokat fejlődtem a fél év alatt és nagy mérföldkövet tudtunk teljesíteni az akkori csapattal – a félév végére hat Talent Program partnere lett a szervezetnek. Az azt követő évben alelnökként igyekeztem terelgetni a szervezet sorsát, ahol egyik fő projektem a struktúraváltás volt. A választások után, 2020 június óta pedig Társelnökként vezetem a szervezetet Lőrincz Annával. Örömmel tölt el, ahogy látom fejlődni a szervezetet és ez által én is nagyon sokat tudtam tanulni. Fő célom, hogy vissza tudjam adni azt a sok dolgot, amit én kaptam a szervezettől. Szeretnék példát mutatni mindenkinek a szervezetben, hogy igen is kemény munkával, kitartással, alázattal és tudatossággal bármit el lehet érni.

Szervezeti és egyetemi szakmai munkám mellett közel egy évet dolgoztam a Vodafone Intelligent Solutions-nél Üzleti Intelligencia gyakornokként, most pedig a PwC-nél Technológiai tanácsadó gyakornokként, ahol az Enterpries Analytics csapatát erősítem.

Emellett élek halok a zenéért és a koncertekért – játszottam bandában is – és imádok utazni, sorozatot nézni vagy egy ital mellett elmélkedni az élet dolgairól a barátaimmal. A nap végén csak szeretném kihozni a maximumot az életből és boldog lenni.

Amennyiben felkeltettük érdeklődéseteket, további információkért látogassatok el a honlapunkra.