Járvány ide vagy oda, az azonosíthatóság rovására nem mehet a védekezés

0
145
A német Bild napilap arról számolt be a napokban, hogy Németország egyik tartományában, nevezetesen Szászországban elsőként tiltották meg a sofőrök számára, hogy egyidejűleg viseljenek maszkot, napszemüveget és sapkát vagy kalapot.

Az állam ugyanis megköveteli, hogy bárki, aki autót vezet beazonosítható legyen a közlekedési kamerák által. A maszk, a napszemüveg és a kalap egyszerre történő viselése azonban megnehezítheti ezt a folyamatot, olyannyira, hogy az illető akár azonosíthatatlanná is válhat.

Kötelező a maszkviselés Szászországban 

Az új szabályozásnak azért van jelenleg kiemelt szerepe, mert Szászországban kötelezővé tették a maszkviselést, ha kettőnél több háztartás tagjai keverednek és utaznak együtt. Roland Woller szász belügyminiszter nyilatkozott a felismerhetőség fontosságáról. Elmondta, hogy a sofőrök általános arcvonásait továbbra is láthatóvá kell tenni a közúti kamerák számára, és a tisztségviselők a szabályok megszegését eseti alapon büntetik.

Németország harcol a járvány ellen 

Mindeközben az országban életbe lépett egy a maszkok típusával és használatával kapcsolatos szabályozás, miszerint kötelező az orvosi maszk viselése a tömegközlekedés során, a boltokban és a szupermarketekben is.

Ezeken a helyeken már nem elég az arc egyszerű kendővel történő eltakarása, illetve a textil maszkokat sem fogadják el.

Németország európai szinten a legszigorúbb intézkedéseket vezette be a koronavírus leküzdése és megfékezése érdekében.
Ennek ellenére, miközben a világon általánosságban az esetek és az elhalálozások száma is csökkenő tendenciát mutat, Németországban a Robert Koch Intézet adatai alapján növekszik mind a jelenlegi fertőzöttek száma, mind pedig a betegségben elhunytaké is.

A cikk szerzője: Fülöp Réka

Az eredeti cikk itt olvasható: https://makronom.mandiner.hu/cikk/20210307_jarvany_ide_vagy_oda_az_azonosithatosag_rovasara_nem_mehet_a_vedekezes