Kiéleződik a verseny az önvezető autók piacán

0
82
A Toyota Motor Corp szerint az önvezető autóké a jövő. A nemrégiben megrendezett „The Genesis” névre hallgató online bemutatón, a Toyota új kutatóegysége, a Woven Planet is bemutatkozott. Röviden és kissé titokzatosan számoltak be legújabb fejlesztésükről, mely az elmondottak szerint a világ legbiztonságosabb vezetési élményét nyújtja majd.

Az ígéretek szerint az év végéig új segéd vezetésirendszerrel bővítik a személygépkocsik felszereltségét, ami minden eddiginél biztonságosabb élményben részesíti majd a sofőröket. 

A Woven Planet vezetője, James Kuffner, a Google egykori robotika koponyája az online eseményen bemutatta a vezérkart, köztük Daisuke Toyodát, a Toyota vezérigazgatójának, Akio Toyodának a fiát, mint a projekt kulcsszereplőjét. Elárulta továbbá azt is, hogy mesterséges intelligenciával támogatott szoftverek fejlesztésén dolgoznak. A tavalyi évben visszaszerezték a koronát a világ legtöbb autót eladó gyártójaként, ezzel legyőzve a Volkswagen AG-t.

„Még csak most kezdünk bele a világ megváltoztatásába, a technológiánkkal és innovációinkkal” – mondta Kuffner.

A jelen időszakban az önvezető autók kapnak majd főszerepet a piacon, ami jó ideig lefedi az autógyártás teendőit. Kuffner elmondta, hogy a Toyota készen áll, hogy megmutassa nagyközönség előtt egy teljesen önvezető prototípúsát.

A 2020-as évben a Toyota már nyilvánosságra hozta a Woven City, „Jövő városa” nevű prototípúsát. A fejlesztő központot a Fuji-hegy lábánál kívánják megépíteni, amely laboratóriumul szolgál a hidrogén üzemanyagcellákkal meghajtott önműködő gépjárműveknek.

A General Motors Co épp a hónapban keltett feltünést, Consumer Electronics Show online közvetítésén, ahol bemutatták a teljesen önvezető, elektromos repülő Cadillac koncepcióját.

Izgalmas időszak szemtanúi lehetünk, melyben az autógyártás új korszakát éljük, az amúgy is tevékeny iparágban. A nagyvállalatok robbanásszerűen, szinte egymást taposva rukkolnak elő a legújabb technológiákkal, melyeket az egész világ izgalommal figyel.

Az eredeti cikk itt olvasható: https://makronom.mandiner.hu/cikk/20210203_kielezodik_a_verseny_az_onvezeto_autok_piacan