Általános tendenciává vált a kiélezett verseny a mobiltechnológia területén, ami abban is megnyilvánul, hogy a legnagyobb favoritok évről évre új készülékkel jelentkeznek a felsőkategóriás okostelefonok piacán. Ez idén sem történik másként, ezért van is miről beszélni. Jelen esetben az iPhone új csúcstechnológiás készülékéről a 12 Pro Max-ról, melynek megvételéhez biztosan sokaknak kell majd költségvetést készíteni a vásárlás előtt.

Már az első használat alkalmával észrevehető, hogy egy erős készüléket tartunk a kezünkben, kiváló minőségű hátlapi kamerarendszerrel és kiemelkedő akkumulátor-üzemidővel.

The notch and Face ID have been present since the iPhone X

A képernyőméretektől eltekintve a legfontosabb különbség az, hogy a két Pro modell egy-egy extra hátsó kamerával lett tuningolva, amely az optikai zoomért felel. Mind a négy modellen ugyanaz az iOS 14 szoftver fut a szupergyors A14 Bionic chippel.

Nem mehetünk el szó nélkül az akkumulátor lenyűgöző teljesítménye mellett. A tech óriás 20 órányi videólejátszást ígér. A játék során az akkumulátor élettartama jobban csökkent, fél óránként körülbelül 8 százalékkal, de összességében elmondhatjuk, hogy a készülék jól gazdálkodik a felhasználható energiával. Ráadásul támogatja a vezeték nélküli töltést, beleértve az új Apple MagSafe mágneses töltőt is.

The Pro Max is one of four iPhone 12 models launched this year

Egy kis iPhone 4 nosztalgiával hajtjuk fejünket a szakszerűen kidolgozott extravagáns külső előtt, ami kezünkben tartva teljes mértékben hozza a prémium életérzést. Bár a frissítési frekvenciája alacsonyabb (60 Hz), mint a versenytársaké, de ennek ellenére – az iPhonehoz névhez hűen – a 1284×2778 pixeleses kijelző csak úgy ragyog.

Az elmúlt években az iPhone-ok teljesítménye jóval meghaladja az átlagfelhasználó igényeit és ez a tendencia nem változott a 12-es modellek esetében sem. A készülék kifejezetten erős és gyors, ráadásul ez a teljesítmény nem valószínű, hogy sokat fog romlani az elkövetkező években, ami valljuk be nem másodlagos szempont mikor azt latolgatjuk, hogy beújítsuk-e valamelyiket az új modellek közül.

Mostanra biztosan sokan letették a voksukat a Google vagy az iPhone operációs rendszere mellett és bár az Android még jobb testreszabhatóság szempontjából, de az iOS 14 továbbra is kiemelkedően stabil és minden eddigi elődjénél rugalmasabb, ami komoly versenyelőnyt hozhat az almásoknak.

The rear camera also includes a LiDAR sensor for judging depth and distance more accurately

Ami a kamerákat illeti, az iPhone 12 Pro Max hátlapján található három egyenként 12 megapixeles együttessel lenyűgöző képeket készíthetők éjjel és nappal egyaránt. A részletek élesek, a színek jól kiegyensúlyozottak, minimális képzaj, még akkor is, ha a rendelkezésre álló fény mennyisége minimális. Meg kell említeni, hogy az iPhone kamerák lassan fejlődtek évről évre, de most már legalább elérték a Samsung által kínált legjobb minőséget. Sőt jelenleg már ott tartunk, hogy rendesen dolgoznunk kell azért, ha rossz képet akarunk készíteni, de egyre több profi fotós is elégedett a képek minőségével és a hozzáadott funkciókkal.

A mélységérzékelő LiDAR technológia bevezetése a kamerába (mind a Pro, mind a Pro Max esetében) azt jelenti, hogy a háttér-homályosított portrékon – jobb fókuszpont meghatározással – még erőteljesebben kiemeli a lényeget, a kiterjesztett valóság alkalmazásai pedig még pontosabbak lehetnek. Az iPhone 12 Pro Max 2,5-szeres optikai zoomra képes, szemben az iPhone 12 Pro 2-szeres teljesítményével, ami kifejezetten jól jöhet, ha közelebb kell kerülnie egy akcióhoz.

It has the best rear camera of all four iPhone 12 models – a slight improvement on the iPhone 12 Pro

Mindent összegezve az iPhone 12 Pro May nagy valószínűséggel az egyik legjobb okostelefon a piacon. Hihetetlenül erős, gyönyörűen megtervezett, az akkumulátor élettartama sokkal jobb, mint a legtöbb konkurensé és a háromlencsés hátlapi kamera szinte minden alkalommal elképesztő eredményeket ér el.

You've got four colors to pick from with the iPhone 12 Pro Max