Életmentő kerékpárok járják Párizs utcáit

0
318

Számos előnye van a kerékpáros közlekedésnek a nagyvárosokban, amit nap mint nap fokozottan tapasztalhatunk a koronavírus első és második hullámában is, mivel a kerékpáros futárok könnyebben, gyorsabban közlekedhetnek a zsúfolt városi forgalomban. Ezt az előnyt figyelembe véve alkották meg az Emergency Bikes ebike mentő szolgáltatást.

Emergency Bikes are currently available "to any emergency service that is interested"

A járművet a PR/tech fejlesztő vállalat, a Wunderman Thompson Paris tervezte, együttműködve az Ecox Enterprises francia elektromos mobilitás szakértőjével. További inputot nyújtott az UMP (párizsi segélyhívó szolgálat) és a rakomány kerékpár gyártó Urban Arrow, amelyek közül az utóbbi biztosította az elektromos rakomány szállító kerekpárt.

According to their designers, Emergency Bikes can reach urban Paris locations approximately twice as fast as traditional ambulances

A kerékpár felszeretségéhez tartozik egy 150 literes orvosi tárolóegység, egy 140 decibeles hangerősségű kürt és egy nagy intenzitású kék fénnyel villogó LED. Szimbólumok jelzik, hogy az elektromos jármű egészségügyi ellátásban vesz részt. Továbbá GPS-egységgel látták el, a gyors helymeghatározásért és USB porttal a hordozható eszközök áramellátásáért. A biztos célbaérkezés érdekében erős, kiváló minőségű defektgumikkal szerelték fel.

Emergency Bikes have an electric-assisted pedalling range of up to 160 km (99 miles)

Az alsó konzol motor tartóban két 500 Wh-s lítium akkumulátort helyeztek el, melyek a tervezők szerint 160 kilométer megtételére elegendők egy töltéssel. A megállásról pedig hidraulikus tárcsafékek gondoskodnak.

A Wunderman Thompson képviselője elmondta, hogy az Emergency Bikes jelenleg “minden érdekelt sürgősségi szolgálat számára elérhető”. Először egy orvos tesztelte a prototípust Párizs utcáin és azóta meg is vásárolta az első kerékpárját, amit napi szinten használ, reagálva a város területén belüli segélyhívásokra. Természetesen a betegek elszállitására továbbra is mentőautókra van szükség, de a gyors érkezés és beavatkozás sok esetben életmentő lehet.