Mi vagyunk a BIT Club – Corvinus!

0
646

A 2009-ben alapított Business IT Club – Corvinus (röviden BIT Club) az ország első gazdaságinformatikus diákszervezete. Tagságunk nagy része alapszakos gazdaságinformatikus hallgatókból tevődik össze, azonban más szakokról is erősítik a csapatunkat igen ambiciózus és céltudatos hallgatók, akiket érdekel az IT világa, valamint aktívan szerepet vállalnak a szervezet életében és közös céljaink megvalósításában.

A BIT Club legfőbb küldetése kezdetektől fogva, egy olyan közösség megalkotása volt, ahol a tagok számára a szakmai fejlődés mellett, számtalan egyéb lehetőség és soft skill elsajátítása is biztosítva van. Ezen felül a BIT egy motiváló és összetartó baráti közösséget szeretne kovácsolni a hasonló érdeklődésű és gondolkodású fiatalokból.

Az évek során folyamatos fejlődésen mentünk keresztül, aminek köszönhetően ma már az egyik legszínvonalasabb diákszervezet vagyunk a Corvinuson. 2020 tavaszán struktúraváltás, majd 2020 nyara alatt egy rebranding folyamat is végbement, aminek keretein belül újragondoltuk és még eggyel magasabb szintre emeltük a szervezetünket.

Az évek során nagy segítséget és támogatást nyújtott nekünk a Youth Business Group (röviden YBG), amelyhez szervezetünk 2017-ben csatlakozhatott.  A YBG az ország legnagyobb, hallgatói közösségeket összefogó ernyőszervezete, célja pedig a tehetségek felkutatása, fejlesztése és támogatása, akik így kihozhatják magukból a maximumot nem csak az egyetemi, de az azt követő éveikben is.

Szervezetünk hatékony belső működését 4 Team biztosítja. A HR Team felelős az egyik legfontosabb alappillérünk megteremtéséért és fenntartásáért, méghozzá a közösségért. A tagság egész életútját végig követi ez a Team, az őszi felvételi folyamattól kezdve, egészen az távozási folyamatig, illetve utána is, az alumniságig. A Marketing Team főleg a külső kommunikációért felel – online és offline formában egyaránt , akár a közösségi médiában vagy épp a weboldalunkon megjelenő tartalmakról legyen szó – céljuk pedig, hogy a szervezetről minden érdeklődő számára egységes képet nyújtsanak, miközben folyamatosan növelik annak brandértékét. A Talent Development Team elsődleges feladata a Talent Program megszervezése és lebonyolítása, hogy ezáltal tagjaink megismerhessék a 3 karrierútból az általuk választottat. A Program egyben szervezetünk profiljának egyik legmeghatározóbb eleme. A Business Development Team feladata a szervezeti értékek állandó növelése és fejlesztése mellett, hogy a szervezet működéséhez kulcsfontosságú folyamatokat menedzseljék és lebonyolítsák. Emellett a Talent Programon kívüli szakmai folyamatok, mint a Workshop és MeetUp alkalmak megvalósítása is az ő hatáskörükbe tartoznak.

Mint ahogy már említésre került, a BIT Club Corvinus arculatának egyik legmeghatározóbb eleme a Talent Program, amely a YBG tagszervezetei között is élszínvonalúvá nőtte ki magát az évek során. Ez egy 4 félévből álló, gyakorlat orientált, tehetséggondozó program, amelynek célja a szakmai fejlődés mellett, hogy tagjaink megtalálják azt az IT területet, amellyel szívesen foglalkoznának a jövőben. A képzés pontosan úgy lett összeállítva, hogy minden Level az adott féléves egyetemi tananyagokhoz megfelelően illeszkedjen. Kiváló vállalati partnereink pedig olyan projektlehetőségeket nyújtanak az egyes félévek végén, ahol a tagok gyakorlatban is felmérhetik az elsajátított tudásukat.

Bármelyik hallgatónak, aki úgy érzi, hogy szeretné kihozni az egyetemi féléveiből a lehető legtöbbet, mind a szakmai- és személyes fejlődés, mind a közösség terén, csak ajánlani tudom, hogy ragadja meg a lehetőséget és bátran jelentkezzen. Csatlakozzon egy olyan környezethez, amely egyaránt motiválja és segíti, hogy még színvonalasabb értéket teremthessen nem csak önmaga, de más emberek számára is.