Hamarosan bejelenthetik a Apple saját chipjével gyártott Mac-eket

0
777

Újabb online eseményre invitál az Apple, ahol várhatóan az új Mac számítógépeket fogják leleplezni, amelyeket már a tech óriás saját chipjei működtetnek.

A vállalat Szilícium-völgyi központjából közvetítik az eseményt november 10-én.

Ez lehet a harmadik termék, amit rövid időn bemutatnak pont ezért, gondolják úgy az elemzők, hogy az Apple által létrehozott gyors processzorokkal rendelkező új Mac számítógépek kerülnek a középpontba.

A járvány idején a személyi számítógépek értékesítése jelentősen megnőtt, mivel a felhasználók még nagyobb mértékben támaszkodnak azokra – tanulnak, játszanak és otthonról szocializálódnak.

A Mac számítógépek értékesítéséből származó bevétel rekordnagyságot, 9 milliárd dollárt ért el a nemrég véget ért negyedévben, szemben a vállalat adatai szerint az egy évvel korábbi 7 milliárd dollárral.

Ez abból is látszódik, hogy értékesítési csúcsot döntöttek a Mac eladások az előző negyedévben. A vállalat adatai szerint 9 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi, erre az időszakra vonatkozó 7 milliárd dollárhoz képest.

Már korábban sejteni lehetett, hogy az Apple nagy dobásra készül idén, de majd meglátjuk mire lesz elég az új szupergyors 5G hálózatokkal szinkronizált iPhone és az új intelligens Apple Watch frissítette kínálatát az ünnepi vásárlási szezonban.