A Tesla elhozza az önvezető autók új korát

0
567

Kvantumugrásnak nevezte Elon Musk a Tesla önvezető autó frissítését. A “Full Self-Driving” (FSD) béta verzióját a héten próbálták ki.

Az autonóm vezetés jelentőset lép előre a fejlesztésekkel és bár a Tesla vezér álmát sokak kiemelkedő technológiai fejlődésnek gondolját, még mindig sokan gondolják, hogy túlságosan vakmerő lépés, amely magában hordozza a katasztrófa bekövetkeztét.

Elon Musk on Tesla FSD: Will Release Zero-Intervention Limited Beta in

Musk a béta verziót “szakértő és óvatos sofőrként” jellemezte. Eddig néhány kézzel kiválasztott tulajdonos kapta meg a fejlesztést.

Az Autopilot és az FSD fejlesztése a tulajdonosok számára is árnövekedéssel jár, ami miatt 2000 dollárral többet jell majd kifizetni, így az ára 10 000 dollára emelkedi. Ezzel pedig lehetővé teszik a Tesla tulajdonosok számára, hogy járművük sávot váltson, autópályára hajtson fel vagy hajtson le róla és végrehajtsa a ki és be parkolást teljesen önállóan.

Tesla Full Self-Driving Beta Rolls Out To Selected Owners, NHTSA Closely Monitoring The Situation | Carscoops

Az új frissítés által a Tesla modellek képesek érzékelni a gyalogosokat, az jelöletlen sávokat és még a járművek mellett parkoló autókat is. A műszerfalon pedig a rendszer eltérő színes vonalakkal vázolja fel, amit az autó hálózata érzékel.

Mindazonáltal a béta verziónál is megkövetelik, hogy a járművezető kezei mindig a kormány közelében legyenek.

Az alábbi videóban is megtekinthetjük a Tesla rajongói klub (Tesla Owners Silicon Valley) tagjainak reakcióját a béta verzióval kapcsolatban.