Végre elérkezett az idő mikor a Lotus nyilvánosan is bemutatja Evija modelljét a Goodwood SpeedWeek-en, ráadásul a teljesen elektromos szupersportautó még a Supercar Run-on is részt vesz.

Ripping up the circuit, the Lotus Evija's all-electric powertrain provides 500 horsepower to each wheel

 

Az eseményen három változatot mutatnak be, a Solaris-t sárga színben és két tradícionális árnyalatot, egy feketét és egy arany színű modellt. A prototípusok tisztelettel adóznak a Goodwood felé, a motorháztetőkre nyomott “Lotus x Hoodwood” felirattal. Mindezt az autógyártó az eseményen első, 1948-as megjelenésének apropóján.

The Lotus Evija joins over 50 Lotus historical vehicles appearing at the Goodwood festival

A gyártó Evija hiperautójával eddig elért határt át akar lépni. Ez megmutatkozik a 2000 lóerős teljesítményben is. Gondoljunk bele 500 lóerő per kerék! Összehasonlítás képpen, Amerikában egy átlagos személygépkocsi össz teljesítménye 120 lóerő.

A tervek szerint az elektromos motor 3 másodperc alatt repíti 100 km/h sebességig, ami azt jelenti, hogy 9 másodperc alatt elérheti a 300 km/h sebességet. A maximális sebesség pedig meghaladja a 320 km/h-t.

"We’re having a great time demonstrating the Evija here at Goodwood," said Gavan Kershaw, Director of Vehicle Attributes, Lotus