Agrárinformatikai rendszerfejlesztő cégbe fektetett a Széchenyi Alapok

0
419
(Livestocker)

Agrárinformatikai rendszerfejlesztő cégbe szállt be 260 millió forinttal a Széchenyi Alapok, az Animalsoft Kft. a Livestocker precíziós állattenyésztési szoftver platformját fejleszti tovább az összegből.

A Széchenyi Alapok közleményében hangsúlyozta, hogy befektetésükkel nagyságrendekkel gyorsult a Livestocker piacra lépési stratégiájának megvalósítása.

Az Animalsoft által fejlesztett szoftver egyszerre vállalatirányítási rendszer (ERP), és a rendelkezésre álló adatok elemzésével meghatározó része a döntéselőkészítésnek, a hatékonyságnövelésnek és az üzletfejlesztésnek – ismertetik a közleményben. Az üzleti információk minden folyamatra kiterjedő beszerzése, tárolása, feldolgozása és felhasználása lehetővé teszi a vállalat teljes körű, gyors, fókuszált és hatékony irányítását, online.

A Livestocker képes a vásárlási és teljesítési szokások nyomon követésére, az értékesítés adott vevő igényeihez igazítására, és partnerspecifikus elszámolások, pénzügyi értesítők kezelésére és automatikus elküldésére. A Livestocker adatbeviteli applikációval mobiltelefonról is működik on- és offline egyaránt, valamint alkalmas QR kód alapú állat- és ügyletazonosításra.

A közlemény idézi Moldován Andrást, az Animalsoft tulajdonos-ügyvezetőjét, aki szerint óriási lehetőség van Magyarországon a precíziós állattartás elterjedésében. Ehhez azonban jól kell gazdálkodni az adatokkal, a Livestocker technológiája ebben jelent ugrásszerű javulás – közölte.

Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója elmondta: kiemelkedően fontosnak tartják, hogy befektetéseikkel hozzájáruljanak a magyar agrárium modernizálásához és versenyképességének elősegítéséhez. Az állattartásban ezen a területen vezető szerephez juthat a Livestocker platform.

A Széchenyi Alapok 2011 óta a hazai kis- és középvállalkozások vezető tőkefinanszírozó partnere, megalakulása óta csaknem 120 befektetést hajtott végre. A Széchenyi Alapok 100 százalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaság, amelynek megbízott vagyonkezelője a Pénzügyminisztérium.