A Google asszisztenssel az elektronikus szöveg olvasásának nagy előnye, hogy az ismeretlen szavakat és kifejezéseket könnyen megkereshetjük és értelmezhetjük. Most a Googstick okoseszközzel ugyanezt megtehetjük a papírra nyomtatott szöveg esetében is.

Az üzemkész Googstick-et a az íróasztalon fekvő könyv fölé helyezzük és már indulhat is a “tanulás felsőfokon”. Ráadásul a könnyű használhatóság érdekében Android vagy iOS okoseszközzel képes kapcsolatot teremteni Bluetooth csatlakozáson keresztül.

 

Ha a keresett szót felolvassuk vagy rámutatunk a Googstick kamerája már érzékeli is és utasítja az alkalmazást, hogy jelenítse meg a képernyőn a Wikipédiáról begyűjtött eredményeket.

Ami még vonzóbbá teszi az eszközt, az a képessége, hogy akár egész mondatot vagy mondatrészt is kiválaszthatunk. Ehhez nem kell mást tenni, mint az ujjunkat végigcsúsztatni a kívánt szövegrész alatt. Ezen túlmenően, ha egy egész bekezdést szeretnénk kijelölni és átmásolni a számítógépére, akkor csak annyit kell tenni, hogy az egyik mutatóujjunkat a bekezdés elejére, a másik pedig a végére helyezzük és már érkezik is az várva várt információ.

Using the Googstick is said to be much quicker than manually typing words or phrases into the Google search bar

A tervezők szerint a Googstick két A4-es méretű lap területét képes letérképezni és akár öt órán keresztül képes feladatának elvégzésére. Jelenleg 12 nyelven működik, melyhez további három áll fejlesztés alatt.

A Googstick gyártását jelenleg egy ausztráliai Kickstarter projekt finanszírozza és a tervezett kiskereskedelmi ár 260 USD (nagyjából 80 ezer forint) lesz.