Online etikus vezetőképzést tart az ÁSZ

0
718

Ingyenes, online etikus vezetőképzés kezdődött csütörtökön a nevelési és szociális közfeladatokat ellátó, nem állami intézményfenntartók, illetve intézmények vezetői számára – közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

A közlemény szerint az ÁSZ ingyenes közpénzügyi vezetőképzésén már több mint 200, közpénzből gazdálkodó szervezet első számú vezetője vett részt. A közpénzügyi vezetőképzés célja a tudásmegosztás, a számvevőszék által az ellenőrzés során tapasztaltak – és különösen a jó gyakorlatok – terjesztése, valamint a közpénzügyi és vezetői ismeretek fejlesztése a közpénzügyi rendszer szervezetei körében.

A sorrendben már tizenharmadik képzésen 19 nevelési és szociális feladatokat ellátó intézményfenntartó, illetve intézmény vezetője vesz részt – tették hozzá.

Az öthetes távoktatás képzési tematikáját az ÁSZ – a Miskolci Egyetem Vezetéstudományi Intézetével együttműködve – úgy alakította ki, hogy kifejezetten az egyes szervezetek és intézmények, illetve fenntartók vezetői részére nyújtson hasznos ismereteket.

(MTI)