Elindítja kereskedelmi 5G szolgáltatását a spanyol Telefonica

0
156
(Zvelo)

A spanyol Telefonica távközlési vállalat bejelentette kedden, hogy elindítja ötödik generációs (5G) telekommunikációs szolgáltatását.

Az óriáscég tájékoztatása szerint év végéig, azaz négy hónapon belül a spanyol lakosság 75 százaléka számára elérhetővé válhat a nagyobb sávszélességet és gyorsaságot biztosító rendszer. A terjeszkedést a legnagyobb városokban, Madridban, Barcelonában és Valenciában kezdik, majd haladnak fokozatosan, amíg minden megyeszékhelyet elérnek.

“Ez egy nagy ugrás a hiperkonnektivitás felé, amely megváltoztatja Spanyolország jövőjét” – fogalmazott José María Álvarez-Pallete, a Telefonica elnöke, hangsúlyozva, hogy a vállalat elkötelezett Spanyolország teljes digitalizációjának ösztönzése mellett.

A dél-európai országban a Telefonica a második távközlési cég, amely 5G szolgáltatást biztosít egyéni és vállalati ügyfeleknek. Elsőként a Vodafone Espana nyitotta meg ezt a lehetőséget még tavaly, és tette elérhetővé 21 városban, azóta pedig az Orange Espana is bejelentette, hogy 2020 végére csatlakozik az 5G-szolgáltatókhoz.

(MTI)