A legjobb smart TV-k 2020-ban

0
2132

Napjaink kereskedelmi piacán oly sok TV márkával, mindenféle intelligens TV-vel – az alacsonyabb árkategóriától a prémium 4K vagy 8K csúcsminőségű eszközökig – találkozhatunk.

Az intelligens TV-k, akárcsak az okostelefonok, internet-kapcsolatot kínálnak és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a szolgáltatók által nyújtott különféle szoftvereket és játékokat a nagy képernyőn futtassák.

A felhasználók hozzáférhetnek, kezelhetnek és böngészhetnek az interneten. Videókat oszthatnak meg, zenét hallgathatnak, játékokkal játszhatnak, elérhetik a közösségi médiát és az összes, a TV-hez csatlakoztatott okos eszközt az intelligens asszisztensek, például Alexa és a Google Assistant segítségével használhatják.

Ezeket tartják a legjobb smart TV-knek 2020-ban:

Mi TV LUX Transparent Edition

A világ első sorozatgyártásba került átlátszó tévéje.

Xiaomi's transparent TV in 2020 over $7,000

Augusztus 11-én a kínai elektronikai vállalat, a Xiaomi kiadta a világ első sorozatgyártásba kerülő átlátszó TV-jét – az MI TV LUX Transparent Edition-t. Az új intelligens TV kerete átlátszó önmegvilágító kijelzővel készült, ezért úgy tűnik, mintha a néző másik síkba kerülnének. Az Mi TV LUX 55 hüvelykes OLED képernyővel rendelkezik, rendkívül vékony, szélessége körülbelül 5,7 milliméter. A képernyő 1,07 milliárd színkombináció megjelenítésére képes, messze meghaladva azt az intervallumot, amit az emberi szem valóban képes érzékelni. Jellemzője egy 120 Hz-es frissítési frekvencia és 120 Hz-es MEMC technológia, a tisztább mozgás és az alacsony késleltetésű játék érdekében. A Mi TV ára 49 999 jüan (7230 dollár), amely elérhető a kínai piacon.

Hisense L5F

A nagy képernyőn megjelenő 100 hüvelykes 4K lézer TV több, mint 4000 dolláros áron került a listára.

A népszerű kínai TV márka, a Hisense minden pénztárcához a legjobb minőségű TV-ket biztosítja több mint 200 országban a LED-től a 4 és 8K-s tévékig. Augusztusban a Hisense elindította a 100L5F lézer TV-jét 4000 dollárra kiigazított kiskereskedelmi árral. Egy ilyen izgalmas árcédulával nem kétséges, hogy az L5 teljesítménye kiváló.

Az otthoni filmes élményt új szintre emeli a készülék. Ultra rövid távolságúra tervezték, így mindössze 11,4 hüvelykre helyezkedik el a faltól, hogy bármilyen helyiségben elférjen. A nagy képernyő teljesen új 4K UHD-élménybe nyújt, a Texas Instruments DLP-chip és az X-Fusion Laser fényforrás pedig lehetővé teszi a természetes megjelenítés élményét.

TCL 6 Roku TV

A legjobb 4K intelligens TV 1000 dollár alatt.

4K Smart TV TCL 6 2020 version under $1000

A TCL 6 sorozat az elmúlt két évben volt a legjobb költségvetésű 4K-s televízió a piacon és az új, 2020-as intelligens verzió augusztustól válik elérhető. Első alkalommal láthatunk egy mini LED technológiát, amely 1000 dollár alatti tévékben érhető el. A TCL 6 sorozat három méretben kapható: 55 hüvelyk (650 dollár), 65 hüvelyk (900 dollár) és 75 hüvelyk (1400 dollár). Továbbá a sorozat minden egyes darabjában megtalálható a Roku streaming platform, amely a tévékészülék szoftverébe van beépítve. A mini-LED technológia és a jobb képminőséget biztosító QLED mellett a 2020-as verziójú intelligens TV 120 Hz-es változó frissítési gyakoriságot és THX játékmódot biztosít a jobb játékélmény érdekében.

Samsung Q90T

A Samsung legjobb 4K zászlóshajója.

2020 flagship 4K QLED TV

A Q90T a Samsung legjobb 4K QLED modellje 2020-ban. Egyszerűsített Object Tracking Sound hangszórórendszerrel, valamint Ultra Viewing Angle technológiával rendelkezik, amely segíti a színek gazdag és kontrasztos megjelenítését még a kijelző oldalnézetéből is. A 4K Quantum Processor a mesterséges intelligencia segítségével képes mindent átalakítani lenyűgöző 4K formátummá. A beépített Alexa segítségével irányítható az Alexa okos eszköz, általa alkalmazások nyithatók meg, lehetséges a hangalapú csatornaváltás, vagy akár zenelejátszó indítása. Elérhető 55 hüvelykes, 65 hüvelykes, 75 hüvelykes és 85 hüvelykes változatban, a legolcsóbb 55 hüvelykes Samsung Q90T ára 1270 dollár.