Az Apple és a Foster+Partners kiemelkedő szakértelemmel hozza létre az Apple Store üzleteket a világ minden táján, úgy, hogy az egyedi és különleges legyen Dubaitól, Miamin át egészen New Yorkig. De van üzlete, ami még így is külön említést érdemel, ez pedig nem más, mint az Apple Central World Bangkokban (Thaiföld).

Apple Central World's timber centerpiece is made up of 1,461 oak slats

A köralakú üvegépületet a világ egyik legnyüzsgőbb terén, a Central World Square-n található. Szerkezetileg egy nagy, 24,4 méter átmérőjű, két szintes üveghengerből áll, közepén egy igazán különleges faszerkezettel, ami még saját nevet is kapott. A Tree Canopy 1 461 európai fehér tölgy lécekből áll, amit a szerkezet belső lucfenyő magjához rögzítettek. Ebből a központi magból terül szét ívelten a tető, az üveg síkján túl, így adva árnyékot az épület homlokzatának.

Apple Central World is ringed by a tree-lined seating area that's shaded by the store's overhanging roof

A belső és külső felület azonos minőségű felületével a város nagyvonalú, új nyilvános helyet teremt a város számára, amelyet egy külső fákkal átfűzött fagyűrű vesz körül, hogy az emberek pihenhessenek és élvezhessék a zöld környezetet. ”

Figyelemre méltó, ahogy az épületet belehelyezték ebbe a zöld környezetbe, hiszen minden oldalról fák veszik körül. Ez a parkosított kialakítás szociális helyszínkét is szolgál, ahol nyugdot és békés környezetben tölthetik el az időt a vásárlók.

Apple Central World's interior decor is made up of concrete, glass, wood, and polished stainless steel

Az üzlet felső szintjére egy rozsdamentes acél csigalépcső vezet és gondolva szabad mozgásban korlátozott vásárlókra is, egy henger alakú, szintén acélból készült – az apple dizájnnal harmonizáló – lift is rendelkezésre áll.

Apple Central World features a spiral staircase to move between its two main floor (an elevator is also installed for accessibility)

A dekoráció tipikus Apple dizájn: üveg, fa, kő és rozsdamentes acél. Mindkét emeleten találhatók termékbemutatók, valamint a Forum-nak nevezett területen egy nagy videó fal található van, ahol zenészek és művészek tarthatnak workshop-okat. A alsó szinten, a Boardroom-ban a helyi vállalkozók számára nyújtanak segítséget és adnak tanácsokat az Apple hardverének és szoftverének használatával kapcsolatban.