A futurisztikus kütyüket kedvelő emberek bizonyosan nagy örömmel fogadják a kereskedelemben kapható – háziállatok szórakoztatása fejlesztett – robotokat. Ezek közül is az egyik legújabb Pumpkii, az egyedi moduláris kialakítású játszópajtás.

Az ötlet az, hogy Pumpkii a ház szőrős kedvencével marad otthon, kapcsolódva a wifi hálózathoz. Az iOS/Android alkalmazással a felhasználó bármikor irányíthatja a kamerával felszerelt robotot, munkahelyéről vagy más helyekről, ahol van megfelelő internetkapcsolat.

Pumpkii features interchangeable modules that perform different functions

Pumpkii felülettől függetlenük képes a haladásra, egyenes vagy akár oldalirányú mozgásokra is. Felszereltségéhez tartozik a 720p HD-kamera, hangszóró és mikrofon, melyek segítségével beszélhetünk a ház kedvenceihez. Ezeken felül még egy beépített infravörös LED és kamera is beépítésre került az éjjellátáshoz. A kis robotban egy ételtároló és egy robotkar is helyet kapott, amivel képes a macskaalomból is eltávolítani és megsemmisíteni az ürüléket.

Pumpkii is currently on Indiegogo

Az akkumulátor 2600 mAh-os lítium-ion, ami a fejlesztők szerint egy töltéssel körülbelül nyolc órás készenlétet tesz lehetőve. Mikor a töltöttségi szint 20 százalékra csökken, Pumpkii automatikusan visszatér az akkumulátor töltő dokkjába.

Képességeihez mérten a barátságos házi robot ára sem alacsony. A tervezett kiskereskedelmi át 229 amerikai dollár (nagyjából 67 000 forint).