Mindössze 100 darab készül Gordon Murray analóg autócsodájából. A Gordon Murray Automotive (GMA) múlt héten hivatalosan is bemutatta a T50 korlátozott kiadású szuperautóját, ami a cég állítása szerint könnyű szerkezetével, nagy fordulatszámú motorjával és a vezetői élmény fejlesztésével igazi autóipari remekműnek számít.

A Cosworth által kifejlesztett motor, száraz olajteknős rendszere megakadályozza az olajhiányt az éles kanyarodáskor, ami nagyon fontos az autó ereje és tapadása szempontjából. A T50 a 3,9 literes V12-es szívómotorral, 653 lóerővel és egy, az Xtrac által fejlesztett, 6 sebességes manuális váltóval kápráztatja el a sportautók szerelmeseit.

Gordon Murray Automotive T50

A szénszálas karosszéria panelekkel ellátott T50 mindössze 986 kilogramm, körülbelül egyharmaddal kevesebb, mint más szuperautók súlya, ami a GMA szerint 1400 kilogramm.

Gordon Murray Automotive T50 Cosworth V-12 engine

A felfüggesztés kovácsolt alumínium kettős lengőkarból áll, elöl és hátul, kovácsolt alumínium felállásokkal. Nincs aktív lengéscsillapító vagy hátsó kormánymű. A T50 könnyű szerkezete biztosítja agilitását, amit a Brembo szén-kerámia fékek tartanak kontroll alatt.

Gordon Murray Automotive T50

A háromüléses, vadászgép-stílusú pilótafülke belsejében központi elhelyezkedésű vezetőülést terveztek, az utasülések pedig a két oldalon helyezkednek el. A belső dizájn is igazán csábító a digitális műszerfallal, az alumínium fordulatszámmérővel úgy néznek ki, mint egy különleges óra. Még a fojtószelepek titánból készültek. Murray szerint az autóban nincs műanyag. A 10 hangszórós, 700 wattos audiorendszer Apple CarPlay és az Android Auto rendszerrel is kompatibilis.

Gordon Murray Automotive T50

Gordon Murray Automotive T50

A 100 szerencsés tulajdonos 2022-ben tudhatja mágáénak Murray autócsodáját, ami 3 millió dollárba kerül a jelenlegi árfolyamok szerint. Minden tulajdonos számára egyedi módon alakítják ki az ülés, kormánykerék és pedálrendszer helyzetét.

Gordon Murray Automotive T50