A Rimac C_Two elektromos szuperautó a legújabb négykerék-meghajtású jármű, amely drift üzemmódban egyszerűen verhetetlen a kategóriájában.

A Rimac által közzétett rövid videóban bemutatja a drift módot. Bár a videóban nem részletezik a rendszer működését, de a cég alapítója, Mate Rimac azt mondta, hogy ez több, mint egy szoftveres átverés. A C_Two képes önmagában is jól sodródni, anélkül, hogy segítené a négykerék-meghajtású rendszer rásegítene.

Rimac Automobili C_Two hypercar — A car alive with technology.

A 2018-as Genfi Autószalonon bemutatott koncepció 1914 lóerővel és 2669,6 newtonméter nyomatékkal büszkélkedhet és korábban már 1,9 másodperc alatt elérte a 100 km/h-t, a maximális sebessége pedig 415 km/h.

Rimac C_Two production line

Rimac korábban elmondta, hogy sok mindent megváltoztattak az újabb verziónál, amely eredetileg a márciusi genfi show alkalmával debütált volna, de a rendezvényt azonban a koronavírus-járvány miatt törölték, ezért Rimac az év későbbi szakaszában tervezi a gyártásra szánt modell bemutatását. Hozzá kell tenni, hogy a termelés megkezdése szintén tólódik, a tervek szerint 2021-re.

Meg kell említeni, hogy a nem éppen alacsony, 2 millió dolláros vételár ellenére, 150 darab C_Two modell közvetlenül a koncepcióautó 2018-as bemutatása után gazdára talált. A saját autóin kívül a gyártó biztosítja az akkumulátort az Aston Valkyrie hibridhez.