Zephyr – A gamer egerek új dimenziója

0
974
(TechPowerUp)

A gamerek tudják, hogy az izzadt tenyér játék közben kifejezetten kellemetlen dolog. Szerencsére egy leleményes startup megtalálta a megoldást a problémára.

Növekvő tendenciát mutat azon törekvése száma, amelyek javítani akarják a gamer egerek használatának minőségét. Ez pedig úgy történik, hogy lyukakat alakítanak ki az egerek felszínén, ami javítja a légáramlást az eszközben. A Zephyr szintén ezt a megközelítést alapul véve, fejlesztette ki saját tenyérizzadást csökkentő egerét.

A beépített ventilátor három sebességi fokozattal van ellátva, amely az eszköz alján található gombbal állítható, attól függően, hogy mekkora hűtésre van éppen szüksége a felhasználónak. A beépített “blower” pedig segít tisztítani az amúgy elérhetetlen belső részeket.

The Zephyr gaming mouse is currently the subject of a Kickstarter campaign

Az újításon felül további funkciókkal növelték a játékélményt. Az érzékelő felbontása 16 000dpi-ig terjed, ami meglehetősen könnyű használatot eredményez. Csak egy kattintás és máris játékmódra váltottunk az irodaiból.

A Zephyr Omron kapcsolóval készült, melynek élettartalma elérheti az 50 millió kattintás a startup szerint. Az egér össz súlya 68 gramm, így valamivel könnyebb, mint az átlagos gamer egerek, amelyek sokszor elérik a 120 gramm feletti súlyt is.

Az eszközbe került egy a steamerek és e-sportolók által közkedvelt funkció is, ami nem más mint LED világítás.

A Zephyr finanszírozása a Kickstarter programban történik és a tervek szerint októbertől lesz megrendelhető 89 dolláros áron, vagy dupla csomagban 169 dollárért.