A kaliforniai Narancsvidék egy igazán különleges hely, ezért nem véletlen, hogy az autógyártásban is kiemelkedő alkotások születnek ezen a vidékene. Pont egy ilyen nagyszerű álomkép válik valóra a hidrogén üzemű szuperautóval, melyet létrehozója, a Hyperion vállalat augusztusban tervez bemutatni.

Teaser for Hyperion XP-1 debuting August 2020

XP-1 néven futó projektben valami egészen izgalmas, retro formatervezés jelenik meg. A jármű 2016 óta áll fejlesztés alatt és eredetileg áprilisban a New York-i Nemzetközi Autószalonon leplezték volna le, de ezt a koronavírus-járvány gyors terjedése megakadályozta.

Teaser for Hyperion XP-1 debuting August 2020

A héten kiadott nyilatkozatban a Hyperion elmondta, hogy az XP-1 zéró károsanyag-kibocsátású, hidrogén-elektromos hajtóművét eredetileg a repülés és űrkutatás fejlesztésére fejlesztették ki. A közlemény alapján, a szuperautó hidrogén-üzemanyagcellás technológiával bővíti ki az elektromos meghajtás által elérhető maximális távolságot.

A vállalat már azt is megtervezte, hogy a vársárlók hogyan fének hozzá a hidrogénhez. Létrehozták a Hyperion Energy részleget, melynek a feladata a hidrogénellátás megtervezése az ország egész területén. Az alábbi sejtelmes videóból arra következtethetünk, hogy napenergia felhasználásával hidrogént vonnak ki a vízből.

A Hyperion-t 2011-ben alapította Angelo Kafantaris, aki jelenleg is a vállalat vezérigazgatója. A társaság több mint 150 alkalmazottat foglalkoztat és a webhelyen található információk szerint az űriparban is fontos szerepet tölt be.