Hogyan lehet kihozni a legtöbbet a virtuális eseményekből

0
295

A jelenlegi állapot megfelelő időszak az utazási tanácsadói ismeretek bővítéséhez, legyen szó akár a rendeltetési helyekkel kapcsolatos információs adatbázisok bővítéséről, akár új kapcsolatok létrehozásáról.

A virtuális események ugyanolyan kihívásokkal néznek szembe, mint a személyes találkozók, hiszen vannak olyan új akadálytípusok is, mint például a váratlan zavaró és figyelmünket elterelő tényezők.

The Rise of the Virtual Conference: How to Host Your Next Event ...

Íme néhány tipp, hogyan a lehet a legjobban kihasználni az online interakciókat.

Emlékeztetők a naptárban

Az egyik dolog, amit sokan megtanultak a home office idején az idő, mikor az órák és a napok teljesen összekeverednek. Mivel a virtuális eseményekhez nem kell elhagyni a házat, még nagyobb nehézséget okoz annak megjegyzése. Elkerülhető a kimaradás, ha az események bekerülnek egy online naptárba, melyhez több értesítés is hozzárendelhető.

Ütemterv készítése

Számos virtuális esemény különféle lehetőségeket kínál a résztvevők számára, hogy kapcsolatba lépjenek a vállalatokkal és a beszállítókkal. Ütemterv készítésével jobban beosztható az idő a napi online találkozók és az egyéb napi feladatok között.

Zavaró tényezők elkerülése

Nyilvánvaló, hogy egy virtuális rendezvényen való részvétel nem pont ugyanolyan, mint személyes a személyes találkozó. A gyerekek, a házastársak és a munka sok ember számára egy térben helyezkedik el jelenleg, ezért nehéz elkerülni a zavaró tényezőket.

Lehetőség szerint fontos, hogy az online találkozók idején a TV legyen kikapcsolva, a telefon és más eszközök legyenek lenémítva, mert csak így fordítható a teljes figyelem egy fontos, információban gazdag eseményen követésére és az aktív részvételre.

Megfelelő minőségű internetkapcsolat

A virtuális események egyik nagy ellensége néha maga a technológia. Noha a fejlődése lehetővé tette az ilyen típusú interakciókat, a rossz, gyengébb minőségű kapcsolat ellehetetlenítheti annak kihasználását. Az esemény kezdete előtt fontos ellenőrizni a megfelelő hálózati kapcsolatot. Aki szükségesnek érzi ma már könnyen lefuttathat egy sebességmérő tesztet a sávszélesség és a kapcsolat ellenőrzéséhez.

Felkészülés az eseményre

Csakúgy, mint amikor egy személyes rendezvényre felkészülünk ezt szükséges megtennünk a virtuális találkozók előtt is. Érdemes letölteni a rendelkezésre álló anyagokat áttanulmányozásra, majd kapcsolatba lépni azokkal, akik érintettek a témában.

A jegyzetelés nem ment ki a divatból

Ha webináriumon veszünk részt, vagy egy oktatót hallgatunk, nagyszerű lehetőség nyílik jegyzetek készítésére. Sokkal nehezebb jegyzeteket készíteni a számítógépen, amikor a képernyő kísérjük figyelemmel az adott bemutatót, ezért jó ha van kéznél egy toll és egy jegyzetfüzet.

Merjünk kérdezni

Aki szeretne kiemelkedni a virtuális tömegből kihasználhatja a csevegés funkciót, mellyel hasonló kapcsolatok alakíthatók ki az esemény tagjaival, szakértőivel vagy oktatóival, mint amit a való életben is tapasztalhatunk.

Ezek az egyszerű, ám annál fontosabb lépések segítenek megtalálni az egyensúlyt a virtuális rendezvények, események, találkozók világában.