Otthoni alkalmazást rakott össze a GoPro

0
185

Nagy valószínűséggel az elmúlt pár hónapban nem sokan használták ki a Hero8 Black akciókamerát. Most a macOS felhasználók a GoPro által indított béta szoftvernek köszönhetően webkameraként működtedhetik a készüléket.

Ez a lépés ösztönözte a Canon, a Panasonic és a Fujifilm gyártókat, hogy hasonló fejlesztéseket végrehajtva, digitális kameráikat kiváló minőségű webkamerákká alakítsák át. Eddig a figyelem főként a Windows felhasználókra koncentrálódott, de csütörtökön a Fujifilm bejelentette, hogy mostantól macOS verzió is elérhető az alkalmazásából. A GoPro a MacOS asztali segédprogramjával indult, jelenleg pedig nagy erőkkel dolgoznak egy Windows verzión is.

The Hero8 Black will need a firmware update, and desktop utility software will need to be installed, to use the actioncam as a webcam

Mielőtt még működésbe hoznánk a Hero8 Black készüléket, végre kell hajtani az ingyenes béta firmware frissítést. A kezdeti beállításhoz microSD-kártyaolvasóra és USB-kábelre is szükség lesz. A macOS asztali segédprogram letöltése és telepítése után az akciókamera csatlakoztatható a számítógéphez egy USB porton keresztül. Az alapértelmezett felbontás 1080p, de szükség esetén 720p értékre váltható.

Van pár apróság, amit érdemes megjegyezni. Többek között az, hogy a széles látóteret nem lehet megváltoztatni – hozzá kell tenni a GoPro a jövőben más digitális objektívek kiadásán is dolgozik – és a segédprogram csak a Hero8 Black kiadáshoz érhető el.

GoPro Hero 8 Black could change the way you shoot video - CNET

Bár ez a beállítás még messze van a legjobb minőségű felvételektől, de mindenképpen javulást értek el vele a MacBook Pro vagy az Air kameráival szemben.