Milliárdos bevétel felett jár a Pokémon Go

0
1272
(Newsweek)

A Niantic rendkívül népszerű mobiljátéka, a Pokémon GO az információk szerint új mérföldkövet ért el azzal, hogy 2016-os bevezetése óta 3,6 milliárd dolláros bevételig jutott el.

A koronavírus által kiváltott óvintézkedések okán a Niantic új változtatásokat vezetett be a játékban, amelyek lehetővé tették a felhasználók számára, hogy zárt helységben is használható legyen a mobiljáték.

A változtatás a lehető legjobban sikerült a vállalt számára, mivel 2020 első felében több mint 445 millió dollárt halmozott fel. Fontos megemlíteni, hogy 2019-ben világszerte 995 millió dollár volt a teljes bevétele.

Érdekes adat, hogy a Pokémon Go-t a mai napig összesen 576,7 millióan töltötték le, ebből 105,2 millióan – itt volt a játék a legnépszerűbb – az Egyesült Államokban. A második és a harmadik helyen Brazília és Mexikó áll, 63 és 36 millió letöltéssel.

A Sensor Tower becslései szerint, a szintén helyfüggő mobiljátékok, a Dragon Quest Walk a Square Enix-től komoly kihívóként lépett elő a Pokémon Go számára, mivel összesen 540 millió dollárt gyűjtött be a 2019-es bevezetése óta.

Tökéletesen látszik, hogy a Pokémon Go bevételei főként a Google Play Áruház felhasználói által generálódtak. A jelentések szerint a játékosok összes kiadásának 53,6 százaléka a Google Play Áruházból származik, mivel több mint 450 millióan töltötték le a platformon keresztül világszerte.

A népszerűsét érdekében fejlesztők áprilisban mutatták be a Remote Raid Pass-t, amely lehetővé teszi akár 20 játékos számára is, a részvételt a Raid Battles-ben egy játékon belüli. A Remote Raid Pass megvásárlásához a játékosoknak 100 in-game PokéCoin-t kell felhasználniuk 0,99 dollár befizetésével.