A mikroelektronika által vezérelt legújabb egészségügyi technológiai innovációkat a SEMI Virtual Healthtech Summit csúcstalálkozón mutatják be, egy online rendezvény keretein belül. A rendezvényen feltárják a félvezetők szerepét a világ legsürgetőbb egészségügyi kihívásainak megoldásában, kiemelt figyelmet fordítva a COVID-19 világjárványra.

A regisztráció még nyitott a 2020. július 16-i csúcstalálkozóra.

A koronavírus-járvány példátlan hatásai rég nem látott kihívások elé állította az egészségügyi és orvostechnikai közösségeket. Az iparág vezetőitől, az agilis startup vállalkozásokon át, a globális technológiai közösségekig mindenki megnövelt erőbedobással dolgozik a járványhelyzet enyhítésén, megoldásán. Nem csoda, hogy mindez felgyorsította az innovatív megoldások piaci fejlődését. Az is látszódik, hogy a vírus terjedésének megakadályozására tervezett megoldások nagy mértékben átalakítják az egészségügyi ágazatot.

A SEMI Virtuális Egészségügyi Csúcstalálkozó bemutatjálk a mikrotechnológiát támogató eszközöket, amelyek célja a COVID-19 legyőzése. Kiemelik a globális egészségügyi és technológiai közösség együttműködésének és a felkészültség fokozásának fontosságát a járvány megfékezésének érdekében.

A találkozót a MedTech Europe indítja világjárvány által kiváltott globális egészségügyi kihívások és közösségék reakcióinak áttekintésével.

Yole Développement feltárja a világjárvány diagnosztikai iparra gyakorolt hatását és a mikrofluidikai technológiák alkalmazását a COVID-19 elleni harcban.

Az IMEC új megoldásokat mutat be a távgondozás létfontosságú elemeinek megfigyelésére és új automatizált adatfeldolgozási alkalmazásokat az orvosi közösség reagálásának korszerűsítésére.

Az ON Semiconductor innovatív félvezető megoldásokkal működő technológiákat tár a nagyközönség elé, melyek még több élet megmentésére szolgálhatnak.

mikrofluidika: egy interdiszciplináris, a villamosmérnöki, gépészmérnöki, illetve molekulabiológiai tudományok határán elhelyezkedő, viszonylag új tudományterület