Mint azt tapasztaljuk a járvány miatt bevezetett maszk viselési szabályok továbbra sem fognak lényeges mértékben változni. Tökélestes látható, hogy életünk szerves részét fogják képezni az elkövetkező időszakban is. Hozzá kell tenni, több országban már a koronavírus-járvány előtt is teljesen elfogadott volt annak viselése.

Nem véletlen, hogy több stratup és nagyobb tech vállalatok is dolgoznak a maszkok új generációján, melyek más különleges szolgáltatásokat is nyújtanak a fertőzésveszély megakadályozása mellett.

Japánban a Donut Robotics alelnöke élvezettel beszélt az új tömegfinanszírozásból létrehozott c-maskról, amely több lenyűgöző trükkel is felhívta magára figyelmet.

A maszk könnyedén felveszi a kapcsolatot bármelyik okostelefon mikrofonjával és tökéletes minőségű Bluetooth összeköttetést teremt. A összekapcsolódás után parancsokat adhatunk a telefonnak a maszkon keresztül és akár üzeneteket is küldhetünk annak kézbevétele nélkül.

De igazából ez még nem is a leglényegesebb funkciója, hiszen a c-mask kilenc nyelvre képes lefogdítani az elmondott szöveget: angol, francia, spanyol, japán, kínai, koreai, thai, bahasa és vietnami. Azért arra figyelmeztetnek a tervezők, hogy jelenleg még az élő fordítás nem minden esetben 100 százalékos pontossággal történik.

A koncepcióra 260 ezer USD (nagyjából 81 millió HUF) gyűlt össze a közösségi finanszírozásból. A megjelenését a felhasználói piacon szeptemberre tervezik Japánban és úgy 37 USD lesz darabja. Szóval még várni kell a visszajelzésekre a technológia működőképességét és minőségét illetően, de a c-maskkal mindenképpen egy izgalmas innovatív eszköz kerülhet a felhasználók birtókába.

Japanese startup Donut Robotics creates c-mask with bluetooth ...