Hétfőn bemutatták a Porsche Taycan új, alapszintű elektromos szedán változatát, amit jelenleg a Kínában fognak értékesíteni, de ettől függetlenül tervben van amerikai piac meghódítása is.

Porsche Taycan base model (China spec) - June 2020

Az alapmodell egy villanymotorra épül, amely a hátsó tengellyel összekötött két sebességes váltóhoz van csatlakoztatva. A teljesítmény az akkumulátor opció kiválasztásától függ.

Porsche Taycan base model (China spec) - June 2020

A választható beállításoktól függetlenül a Taycan 5,4 másodperc alatt eléri a 100 km per órás sebességet, a teljesítmény felső határa pedig 230 km per óra.

A szériatartozékok közé tartozik az állítható, acélrugókkal ellátott lengéscsillapító, 19 colos kerekek és LED-es fényszórók. Akik pedig többet szeretnének kihozni ebből a nagyszerű modellből, választhatják légrugós futűművel, színes kijelzővel és nagyobb kerekekkel.

Porsche Taycan base model (China spec) - June 2020

Pontos információ még nincs róla, de a kétmotoros, összkerékmeghajtású Porsche Taycan 4S 93,4 kW-os teljesítménye nagyjából 326 kilóméter megtételére elegendő. Az azonos akkumulátorral és a hatékonyabb hajtóművel rendelkező modell pedig még nagyobb hatótávolság elérésére képes. De nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a felsorolt adatok nagyban függnek az időjárástól és a vezetési körülményektől egyaránt.

A szedán modell eladási értékéről még nincs pontos információ, de a Taycan 4S várhatóan 100 ezer dollár (körülbelül 89 ezer euró)  környékén kerül a piacra.

A közeljövőben várható a családi változat bemutatása is, amely a hírek szerint Porsche Taycan Cross Turismo néven kerül be a vállalat történelmébe.