A londoni székhelyű e-sport szervezet, a Guild Esports bejelentette globális piaci indítását, melyet nem más, mint a társtulajdonos, David Beckham jelentett be.

A korábbi világklasszis játékos azt elmondta, hogy egy 25 millió fonttos finanszírozási fordulót céloznak meg. A finanszírozási kör résztvevői a DB Ventures és a Blue Star Capital.

A Blue Star Capital kezdetben 150 ezer fontot fektetett a The Lords Esports vállalatba közvetlenül a cég 2019. évi alapítása után, 11,7 százalékos részesedést szerezve. Ugyanebben az időben a Blue Star Capital mintegy 150 ezer font összegű befektetési akciót indított, ahol további öt e-sport társaságba invesztált, köztük a szingapúri Dynasty Esports-ba, az indiai Googly Esports-ba és a kanadai The Drops Esports-ba.

A DB Ventures jelentős részesedést szerzett a Guild Esports-ban. Az üzelt részletei nem kerültek nyilvánosságra. A DB Ventures anyavállalata a Beckham Brand Holdings tulajdonában van, amelyet David Beckham, Victoria Beckham és a Footwork Productions együttesen irányít. A társaság a család számos vállalkozását irányítja, ideértve Beckham részesedését az Inter Miami CF, MLS-ben induló labdarúgó csapatában is.

A Guild Esports vállalatot 2019 szeptemberében alapították The Lords Esports néven, és még ugyanebben az évben megszerezte a Cyqiq Gaming sportszervezetet is. A szervezetek hivatalos elindításának részeként a Guild új menedzsment csapatot állított össze, köztük Carleton Curtist ügyvezetõ igazgatóval, aki korábban vezető szerepet töltött be az Activision Blizzardban és a Red Bullban.

A csütörtöki bejelentés alkalmával a szervezet megosztotta azon szándékát, hogy a hagyományos sportakadémia modell alapján építsen egy brit székhelyű központot a tehetséges e-sportolók számára. Ezenkívül a következő 12 hónapban számos versenyben tervezik a részvételt. Az első csapata 2020 őszén debütál olyan versenyekben, mint a Rocket League, a FIFA 20 és a Fortnite.

Ezenkívül a cég bejelentette együttműködését az elismert helyi művésszel, Fergus Purcell-lel a Guild Esports márka megtervezésében.